Home > Productnieuws > Verlichting > Biodynamische verlichting voor dementerende bewoners van Amaris De Beer in Naarden

Biodynamische verlichting voor dementerende bewoners van Amaris De Beer in Naarden

biodynamische verlichting gerealiseerd voor woonzorglocatie De Bee

Delen

Naarden – Met een bijdrage van het Roelsefonds heeft Amaris biodynamische verlichting gerealiseerd voor een afdeling in woonzorglocatie De Beer in Naarden.

In De Beer leven ouderen met dementie. Ouderen met dementie kunnen zich onrustig gedragen, somber zijn en moeite hebben met het vasthouden van een vast slaapritme. Met biodynamische verlichting wordt natuurlijk daglicht nagebootst, die zich door de dag heen aanpast, met verschillende kleurtemperaturen en lichtintensiteit. Deze veranderingen zijn vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht. Met de verschillende lichteffecten wordt het ritme van de dag aangegeven: bij de start van de dag zacht, warm licht, die zich in de loop van de dag aanpast naar helderder en koeler licht, om richting avond zich weer aan te passen naar een warmer en zachter licht, om de overgang van dag naar nacht aan te geven. Bewoners zijn tijdens de dag alerter en vertonen minder onrustig gedrag, terwijl ze in de avond rustiger worden, waardoor ze beter in slaap vallen.

Net als in andere woonzorglocaties van Amaris zijn de ervaringen met de biodynamische verlichting in De Beer op de bewoners positief.

https://www.amaris.nl/wonen-met-zorg/de-eemhof/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie