Home > Geen categorie > Mymesh en Cupower lanceren kosten- en energiebesparende ‘Smart Lighting’ led-drivers

Mymesh en Cupower lanceren kosten- en energiebesparende ‘Smart Lighting’ led-drivers

Mymesh ontwikkelde twee slimme drivers voor led-armaturen

Delen

Haarlem 31 oktober 2023 – Mymesh ontwikkelde samen met de gerenommeerde driverfabrikant Cupower twee nieuwe, slimme drivers voor led-armaturen. De nieuwe drivers zijn standaard voorbereid op Mymesh, een draadloos communicatiesysteem dat op elk gewenst moment kan worden geactiveerd met een Mymesh-licentie. De led-drivers veranderen zo van aan/uit- naar Mymesh drivers met ‘Smart Lighting’-mogelijkheden. Hierdoor anticipeert verlichting op de aan- of afwezigheid van mensen en daglicht in een ruimte. Dit levert energiebesparing op zonder dat in nieuwe apparatuur hoeft te worden geïnvesteerd. De nieuwe ‘Smart Lighting’ led-drivers worden op 22 en 23 november voor het eerst gepresenteerd tijdens de Future Lighting-beurs in Gorinchem.

Mymesh, voorheen Chess, is de ontwikkelaar van slimme draadloze netwerkoplossingen voor Living buildings. Deze nieuwe generatie smart buildings bepaalt proactief en real-time wat mensen in ruimtes nodig hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan de juiste hoeveelheid verlichting, zonwering en ventilatie. Cupower heeft zijn portfolio uitgebreid met Mymesh Ready drivers die voldoen aan alle kwaliteitseisen van de Europese en Amerikaanse markt. Naast de Compact driver 40W en de Linear 75W driver zullen gefaseerd andere Mymesh Ready drivers in het leveringsprogramma opgenomen worden.

Armatuurfabrikanten kunnen de drivers – die nauwelijks duurder zijn dan standaard aan/uit-drivers – rechtstreeks inkopen bij Cupower. Hiermee maakt Mymesh een nieuwe generatie verlichting beschikbaar voor een grote doelgroep, waaronder verlichtingsfabrikanten, licht-adviseurs en gespecialiseerde led-verlichtingsinstallateurs. Een klant die een Mymesh Ready armatuur koopt kan hem achteraf, door activatie van de licentie, ‘slim maken’. Extra koppelingen, schakelaars of installatiewerkzaamheden in het plafond of de wand zijn niet nodig. Het optionele Licht Management Systeem van Mymesh wordt alleen in rekening gebracht nadat een licentie op verzoek wordt geactiveerd. Door toevoeging van de aanwezigheidssensoren met een daglichtsensor brandt het licht alleen wanneer het nodig is.

In gebouwen wordt traditionele verlichting vervangen door led-verlichting, maar hierbij wordt het voordeel van led onvoldoende benut. “Vaak blijft de traditionele aan/uit-schakeling in gebouwen gehandhaafd omdat de eigenaar of ontwikkelaar veelal niet investeert in slimme verlichting die geschakeld wordt op basis van aanwezigheid en daglicht”, aldus Han Bak, CEO van Mymesh. “De energiebesparing die met slimme verlichting wordt gerealiseerd, komt ten gunste van de huurder terwijl de investering moet worden gedaan door de eigenaar. Het gevolg is dat de verlichting in het hele object vaak de hele dag – en vaak onnodig- blijft branden.”

Bak vervolgt: “De samenwerking met Cupower heeft geresulteerd in de ontwikkeling van optimaal presterende drivers als het gaat om power-output, radiocommunicatie en connectiviteit. Het is een duurzame oplossing, waarmee op een slimme manier kosten worden bespaard. Het geeft de eindgebruiker de keuzemogelijkheid om bij te dragen aan verduurzaming van gebouwen, zonder dat er iets hoeft te worden vervangen aan de installatie. Het traditionele dilemma waarbij de partij die de investering doet niet de opbrengsten geniet, wordt door het loskoppelen van de hardware (driver) en de software (licentie) doorbroken. Een bijkomend voordeel voor pandeigenaren is dat de mogelijkheid op een BREEAM- of WELL-certificaat voor duurzaamheid en een gezonde verblijfsomgeving een hogere huuropbrengst genereren. Verlichting die reageert op de detectie van daglicht of aanwezigheid levert punten op voor het behalen van deze certificaten.”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand