Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Vescom presenteert luxe textiel wandbekleding

Vescom presenteert luxe textiel wandbekleding

nieuwe collectie textiel wandbekleding van Vescom

Delen

De nieuwe collectie textiel wandbekleding van Vescom is een eerbetoon aan ambachtelijke materialen en laat zien wat luxe vandaag de dag betekent. De 10 dessins laten zien hoe verschillende soorten geweven wandbekleding – waarbij gebruik wordt gemaakt van diverse materialen – verschillende luxueuze looks en feels creëren. De collectie speelt in op de unieke karakteristieke eigenschappen van elk materiaal – gerecyclede wol, (gerecycled) polyester, linnen, zijde, houtpulp, polyethyleen – wat resulteert in een verscheidenheid aan texturen, schalen en afwerkingen, van zacht tot gestructureerd, van minimalistisch tot gedurfd en van mat tot glanzend.

Sommige producten in de collectie bevatten gerecycled materiaal. Dale is een natuurlijke en duurzame wandbekleding gemaakt van wol en bevat 70% gerecycled materiaal van post-consumer kleding. Rila doet denken aan het grafische ritme van architectonische grids en is een duurzame wandbekleding van 100% polyester met 59% gerecycled materiaal. Fraser en Jewel benutten de mogelijkheden van supersterk en duurzaam polyethyleen tapegaren. Door het gebruik van een glanzend, ondoorzichtige garen in zowel de ketting als de inslag, heeft Fraser een architectonische, mesh-achtige uitstraling die subtiel de omgeving weerspiegelt. Jewel combineert hetzelfde garen met gerecycled polyestergaren. Deze combinatie zorgt voor levendige kleuren en geeft de wandbekleding een unieke, ambachtelijke textiellook. Het hele aanbod is perfect voor het upgraden van de hedendaagse high-end interieurs – zoals luxe hotels, restaurants, woningen en winkels – waardoor deze een rijke, tactiele uitstraling krijgen met veel karakter en comfort.

De collectie textiel wandbekleding van Vescom is tot stand gekomen dankzij de uitgebreide materiaalkennis van het in-house R&D team en de ruime ervaring van het bedrijf als producent van interieurmaterialen. Zoals alle producten van Vescom worden de materialen op verantwoorde wijze geproduceerd, zijn ze duurzaam en voldoen ze aan het hoogste niveau van brandwerendheid voor projectinterieurs. De collectie is PFAS-vrij en sommige materialen hebben een extra milieuvriendelijke fluorocarbon-vrije finish.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie