Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > CBRE ontwerpt hedendaagse agora voor Workspace Design Show

CBRE ontwerpt hedendaagse agora voor Workspace Design Show

Voor de Workspace Design Show heeft CBRE ‘Square One’ ontworpen

Delen

Voor de Workspace Design Show die dit jaar op 11 en 12 oktober plaatsvindt in de RAI Amsterdam, heeft CBRE in opdracht van Workbrands ‘Square One’ ontworpen. Het design van CBRE is geïnspireerd door het oude stadsplein in Griekenland, de Agora. Als epicentrum van de ontwerpdemocratie, een plek voor veel verschillende discussies over uiteenlopende onderwerpen, geeft het een passende invulling aan de ruimte voor de paneldiscussies van de designshow.

 

Square One is ontworpen als platform voor zinvolle interactie en dialoog. De indeling van de ruimte is zorgvuldig ontworpen om betrokkenheid te bevorderen.  Het open ontwerp met een centraal middelpunt moedigt mensen aan om bij discussies aan te sluiten en hun gedachten te delen. Zoals een vallei omringd door heuvels, bouwen de podiumelementen en stoelen van verschillende hoogten zich op naar de randen van de ruimte toe. Deze opbouw geeft intimiteit en focus naar de dialogen en gesprekken in het midden.

 

Centerpiece

Het middelpunt van de gemoderniseerde agora is een tafel die is gegenereerd door kunstmatige intelligentie. Een statement die symbool staat voor de innovatieve wereld van vandaag. Workbrands, de gastheer van deze ruimte en maker van circulaire werkruimtes, wil bezoekers met het ontwerp van deze tafel aanmoedigen na te denken over de duurzame toekomst van ruimtelijk ontwerp. De omringende wandelementen geven definitie aan de ruimte. De groen gepixelde, door de natuur geïnspireerde omgeving symboliseert wederopbouw, natuurlijk evenwicht en hoop.

 

Circulair

Om de ecologische voetafdruk te minimaliseren, worden de ingezette elementen na de show opnieuw gebruikt. Het meubilair, afkomstig van Workbrands, is uit de huidige markt gehaald en opnieuw gestoffeerd om tijdens en na de show een nieuw leven te krijgen. Voor een beleving die ertoe doet, bouwde Gielissen het podium waarmee de moderne agora tot leven komt.

 

Workspace Design Show brengt de Benelux-gemeenschap voor werkplekinterieur samen om de werkplekbeleving van de toekomst te verkennen. Het evenement vindt plaats op 11 en 12 oktober 2023 in de RAI in Amsterdam. Op het programma staan Workspace design Talks en een Occupiers forum. Onder de bevestigde sprekers zijn Ayca Dogan, Head of design en Ramon Breijen, creative director bij CBRE.

https://nieuws.cbre.nl/design-democracy/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie