Home > Branche > Nieuws > Boegbeeld textielkunst wervelt in Oosterhout

Boegbeeld textielkunst wervelt in Oosterhout

Delen

‘Het lijkt soms alsof de huidige belangstelling voor textiel in de beeldende kunst uit de lucht is komen vallen, maar die opleving is vooral te danken aan kunstenaars als Broekman. In een tijd waarin alle aandacht uitging naar het modernisme bleef zij stug doorwerken in een discipline die maar al te vaak als ‘tuttig’ of ‘typisch vrouwelijk’ werd afgedaan. De huidige generatie textielkunstenaars staat, mede dankzij haar, in een traditie en is proud to be soft.’ Dat schrijft Jet van der Sluis in een jubelende recensie over Broekmans nieuwste tentoonstelling. 

De overzichtstentoonstelling in MOYA, het museum for young art in Oosterhout, geeft een unieke impressie van Broekman’s oeuvre. Nieuwe werken als The Golden Thread, 1800 uur Haken – een coronaproject – en sleutelstukken als Karachi en Open Monden. De wanden en vloeren van de oude loods vormen een perfecte achtergrond voor de monumentale werken van Broekman.

‘Het prettig tegendraadse Museum, gevestigd in de oude fabriekshallen van de firma Galvanitas in Oosterhout, toont een interessant overzicht van het werk van Barbara Broekman (1955)’, schrijft Van der Sluis. ‘Zij is het ‘boegbeeld’ van de moderne Nederlandse textielkunst, vooral bekend door de grote schaal van haar werk waarin ze niet zelden maatschappelijke thema’s aanroert.’

De overzichtstentoonstelling in MOYA, het museum for young art in Oosterhout, geeft een unieke impressie van Broekman’s oeuvre. Nieuwe werken als The Golden Thread, 1800 uur Haken – een coronaproject – en sleutelstukken als Karachi en Open Monden. De wanden en vloeren van de oude loods vormen een perfecte achtergrond voor de monumentale werken van Broekman.

‘Het prettig tegendraadse Museum, gevestigd in de oude fabriekshallen van de firma Galvanitas in Oosterhout, toont een interessant overzicht van het werk van Barbara Broekman (1955)’, schrijft Van der Sluis. ‘Zij is het ‘boegbeeld’ van de moderne Nederlandse textielkunst, vooral bekend door de grote schaal van haar werk waarin ze niet zelden maatschappelijke thema’s aanroert.’

Op zondag 10 september organiseert het museum een ontbijt waar Barbara Broekman ook aanwezig zal zijn om over haar werk te praten. Starttijd 11.00 uur en reserveren via de site van MOYA.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand