Home > Productnieuws > Ontdek de Gira tastsensor 4

Ontdek de Gira tastsensor 4

Delen

Voor de Gira tastsensor 4 System 55 is in een nieuwe productvariant beschikbaar – passend bij de afdekraamprogramma’s en -kleuren in het Gira System 55. Hierdoor breidt Gira het assortiment van zijn KNX bedieningseenheden uit en biedt zo voor elke behoefte een aantrekkelijke oplossing.

De nieuwe Gira tastsensor 4 System 55 biedt niet alleen een alternatief voor de reeds op de markt verkrijgbare Gira tastsensor 4, maar presenteert zich ook als aantrekkelijke opvolger van de Gira tastsensor 3, die eveneens in het System 55 is opgenomen. De Gira tastsensor 4 System 55 kan met de schakelaarprogramma’s in het Gira System 55 worden gecombineerd en is te verkrijgen in 8 kleurvarianten:

  • Roestvrij staal (oppervlak van echt metaal)
  • Zwart mat
  • Antraciet
  • Zuiver wit mat
  • Zuiver wit glanzend
  • Grijs mat
  • Crème wit glanzen
  • Kleur aluminium

De Gira tastsensor 4 System 55 past perfect in de zes schakelaarprogramma’s Gira Standard 55, E2, E3, Event, Esprit en Gira Studio. Optisch overtuigt hij door een hoogwaardige uitstraling. De toepassingsgebieden zijn breed en variëren van particuliere woonhuizen tot kantoorgebouwen.
De Gira tastsensor 4 System 55 voldoet aan alle projecteisen en is in de uitvoeringen met twee, vier of zes vrij programmeerbare toetsen verkrijgbaar. Gira stelt twee varianten beschikbaar – een Basis- en een Komfort-variant, die de elektrotechnisch installateur kan aanbieden, steeds afgestemd op de gewenste functies en het budget.

Door Homecomfortpress

De Gira tastsensor 4 System 55 Standard heeft RGB leds voor status en bedrijf in 3 kleuren (rood, groen en blauw) en een temperatuurvoeler met NTC sensor. De geïntegreerde temperatuurmeting zorgt in combinatie met de Gira verwarmingsactuator voor een optimaal ruimteklimaat. Bovendien is geen extra apparaat voor de temperatuurmeting meer nodig.

De Gira tastsensor 4 System 55 Komfort heeft RGBW leds voor status en bedrijf in 8 kleuren, een gekalibreerde luchtvochtigheidssensor alsook een gekalibreerde temperatuurvoeler met externe voeleraansluiting voor bewaking van de vloertemperatuur. Zo kan het ruimteklimaat optimaal en efficiënt worden geregeld.

Beide versies komen qua functionaliteit overeen met het KNX drukcontact of de ‘grotere’ Gira tastsensor 4. Afhankelijk van de configuratie worden de apparaten belast met schakelen, dimmen, led kleurbesturing, led kleurtemperatuurbesturing, zonwering, scènes en temperatuurmeting. De leds kunnen naar eigen wens worden aangestuurd: mogelijk zijn dag-nacht-omschakeling met gereduceerde lichtsterkte, bijvoorbeeld voor slaapkamers, status, knipperen en de overlappende aansturing via een server. Door de status-led kan bovendien de schakelstatus worden weergegeven.

Ook zijn er mogelijkheden voor veelzijdige, individuele labels. De tastsensor is zowel zonder opschrift verkrijgbaar als met een hoogwaardig gelaserd opschrift of een tekstlabel.

Voor een optimale montage staan inbedrijfstellingswippen ter beschikking, die de Gira tastsensor 4 System 55 tijdens de installatie beschermen. De hoogwaardige wippensets kunnen kort voor het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden snel worden gemonteerd. Het label kan ook later worden besteld. Bij functiewijziging kunnen wippensets en wippen afzonderlijk worden nabesteld – latere wijzigingen vereisen daarom alleen vervanging van de wippen en niet van de hele tastsensor, wat uiteindelijk de duurzaamheid ten goede komt.

Het apparaat kan worden geüpdatet via de Gira ETS service app en kan dus altijd aan technische wijzigingen of veiligheidsrelevante ontwikkelingen worden aangepast, zodat het steeds up-to-date en klaar voor de toekomst is. Tegelijkertijd is de Gira tastsensor 4 System 55 geschikt voor KNX Secure en garandeert daarmee een afluister- en sabotagebestendige gegevensoverdracht.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie