Home > Productnieuws > Verlichting > Succesvol webinar binnenverlichting

Succesvol webinar binnenverlichting

Delen

Vorige maand organiseerde Techniek Nederland het eerste webinar Binnenverlichting  Tijdens het webinar informeerde de branchevereniging deelnemers over een flink aantal onderwerpen die verband houden met de verlichting van binnenruimtes.

Zo gaf Maarten Loerakker, voorzitter van de Commissie Verlichting, een update van lopende en geplande zaken, waaronder de update van ISSO 90 Energie Efficiënte Verlichting. “in 2021 wordt deze publicatie gemoderniseerd, meer kijkend naar uitgangspunten als de diverse marktsegmenten, Smart en HCR”, aldus een woordvoerder van Techniek Nederland. Ook had Loerakker aandacht voor de inbreng van Techniek Nederland in normcommissie NEN 305105. “Hierin worden relevante normen en praktijkrichtlijnen besproken zoals NTA 8800 (bepalingsmethoden voor energieprestaties voor gebouwen) en NEN 12464-1 (werkplekverlichting), naast natuurlijk de NEN-EN 305105 zelf.”

Een andere spreker was Gied van Hoorn van Lightrec. Hij gaf een presentatie over het innemen van oude armaturen en lichtbronnen. “Er is een wettelijke verplichting om verlichting apart in te zamelen en te laten verwerken bij WeeeLabex-gecertificeerde bedrijven. Maar vaak ontbreekt zicht en controle op afvoer van afgedankte verlichting.” Lightrec biedt kosteloze afvoer en verwerking aan, daarvoor komen ze graag in contact met u.

Remco Pakker van Wij Techniek gaf in zijn bijdrage aan dat de in 2020 gelanceerde cursus Lichtadvies Binnenverlichting begin 2021 ook in een andere vorm beschikbaar komt.
Paul Huisman van Gira ging in op alle opties die er zijn, van schakelaar tot smarthome, en alles wat daartussen zit en de keuzes die installateurs in dit opzicht zoal kunnen maken. Ian Losekoot van Chess ging in op de vraag wat een ‘smart building’ nu eigenlijk is en wat het belang is van een juiste en goede infrastructuur en de rol van verlichting daarin.

“Het zal wellicht niet de laatste keer zijn dat we u via een webinar op de hoogte stellen van ontwikkelingen op het gebied van Binnenverlichting”, meldt Techniek Nederland tenslotte. “Wel hopen we dat we in 2021 ook weer de reguliere bijeenkomsten kunnen houden, zoals we die pre-corona organiseerden. Maar een webinar is zeker een goed middel om kort bijgepraat te worden!”

Het webinar Binnenverlichting is hier terug te kijken.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand