Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Brussels Design September

Brussels Design September

Delen

Heb je al gehoord van de coolste interieur wedstrijd tussen de mooist ingerichte bedrijven van Brussel? Brussel Design September viert met Commerce Design Awards 2023 alle winkels met een unieke identiteit, ontworpen door een opkomende of gevestigde architect of ontwerper!

Brussels Design September 2023: 12 tot 30 september

Brussel, stad van design

Vandaag, meer dan ooit, willen we het imago van Brussel als dynamische en aantrekkelijke stad versterken. We zetten de innovatie van onze jonge designers in de kijker maar geven ook door verschillende designevenementen de commerciële krachten van onze stad een stimulus.

Niemand ontkent nog dat Brussel zich de laatste jaren heeft ontwikkeld als designstad, en dit dankzij het talent en de vindingrijkheid van onze designers. Design begint steeds meer zijn plaats te krijgen in de stad.

Design September heeft zich altijd met de stad willen verbinden om haar diversiteit tot uitdrukking te brengen. Het belang van het evenement en zijn invloed zijn dan ook steeds meer merkbaar: design, in zij

n diverse vormen, neemt een steeds belangrijkere plaats in het Brusselse dagelijkse leven in. Stadsmeubilair, installaties, verlichting: de innovatie van onze designers neemt zijn plaats in het stadsbeeld in. n dit met een positieve return voor de stad: qua uitstraling maar ook op economisch en toeristisch vlak.

 

 

Brussel heeft belang bij dit soort evenementen die innovatie en creatie in de schijnwerpers zetten. Design September, samen met de steun van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, de Stad Brussel en de verschillende publieke en private partners, is trots om daartoe bij te dragen.

Brussel’s Design September 2023 ‘Art Nouveau’s Timeless Legacy’

Brussels Design September 2023 viert de kracht van design om onze wereld te inspireren, uit te dagen en te transformeren. Dit jaar verkennen we de blijvende erfenis van de Art Nouveau en haar invloed op hedendaags design.

Voor de 130e verjaardag van de beweging, die nauw verbonden is met de geschiedenis van Brussel, brengt Design September in samenwerking met MAD Brussels de Spaanse ontwerper Jaime Hayon in beeld, die de essentie van de hedendaagse Art Nouveau belichaamt, zowel door het innovatieve vakmanschap dat hij in de industriële sector brengt als door zijn meesterschap over kleur.

Afgeleid van de Art Nouveau vindt de Arts & Craft-beweging haar inspiratie in de natuur en pleit zij voor een terugkeer naar ambachtelijke en lokale productiemethoden. Design September wil het dagelijkse leven belichten van ontwerpers en ambachtslieden die gevoelig zijn voor het begrip duurzaamheid.

In een stedelijke omgeving zal Design September het thema “zachte mobiliteit” behandelen door innovatieve en duurzame oplossingen te presenteren die het reizen in de stad verbeteren.

Glas, een belangrijk materiaal van de Art Nouveau-beweging, gebruikt voor zowel decoratieve als architecturale elementen en benut om zijn transparantie en helderheid, zal centraal staan in deze editie van Design September 2023.

https://designseptember.be/nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie