Home > Geen categorie > De nieuwe producten van Arco

De nieuwe producten van Arco

Delen

De grenzen tussen wonen en werken blijven vervagen. Dat resulteert in een verlangen naar nog meer flexibiliteit. Tijdens IMM Spring edition, hebben we met trots twee nieuwe producten geïntroduceerd die meebewegen met die wensen en ontwikkeling.

Jonathan Prestwich heeft onze nieuwe stoel, Home-Work, ontworpen. Onze eigen Arco design studio ontwikkelde een nieuwe uitschuifbare tafel, de “Extend”.

Extend – Arco Design Studio

Het ontwerp van Extend is tijdloos, compact en minimalistisch. Hierdoor past het in elk interieur, van landhuis tot tiny house, wat je smaak ook is. De ingetogen vormen sluiten aan bij de meest diverse stoelen en ruimtes, tot en met de meest uitgesproken ontwerpen. De toewijding aan bescheidenheid wordt onderstreept door de onzichtbare naad en de ononderbroken houtstructuur over de gehele lengte van de tafel. Oftewel: het lijkt geen uitschuif-tafel, todat je hem uitschuift.

Het subtiele uiterlijk verhult onbescheiden mogelijkheden. Extend wordt tot maar liefst een meter langer. Dus ook als je kleine eetkamer een groot gezelschap ontvangt, heet Extend iedereen welkom.

Net als alle andere Arco-producten, is ook Extend zorgvuldig ontworpen en gemaakt om lang mee te gaan. Het ontwerp is gebaseerd op de Duramas techniek. Daarmee creëren we een sandwich van premium quality hout rond een lichte, hernieuwbare kern (zoals populier). Dat betekent niet alleen betere stabiliteit, maar ook een efficiënt gebruik van schaars massief hout zonder aan kwaliteit in te boeten.

Extend wordt, ook net als alle andere Arco-producten, gemaakt met gecertificeerd hout (FSC/PEFC/STIP) en lak op waterbasis.

Home-Work by Jonathan Prestwich

Home-Work is geïnspireerd op een verlangen naar flexibiliteit. Vooral rond de vraag hoe we ons huis ook als werkplek in kunnen zetten. En andersom: hoe voelen we ons meer thuis op kantoor? Designer Jonathan Prestwich ontwikkelde Home-Work als bijzonder antwoord op beide vragen.

Met of zonder wielen thuis of op kantoor: Home-Work biedt de mobiliteit van een kantoorstoel met het comfortabele en vriendelijke gevoel van thuis. En daarover gesproken: Home-Work is ook nog eens vriendelijk voor het thuis van ons allemaal, onze aarde. Gemaakt om lang mee te gaan, makkelijk opnieuw te bekleden en geproduceerd met 95% hernieuwbare grondstoffen (wielen uitgezonderd), dus minder milieu-impact.

De nieuwe producten van Arco

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie