Home > Branche > Nieuws > Prijsuitreiking voor de Red Dot Design Award: grote namen uit de internationale designwereld vieren feest in Essen.

Prijsuitreiking voor de Red Dot Design Award: grote namen uit de internationale designwereld vieren feest in Essen.

Red Dot Design Award 2023

Delen

Ongeveer 2.000 internationale gasten hebben de uitnodiging van de Red Dot Design Award 2023 geaccepteerd om de winnaars van de competitie van dit jaar te vieren. Onder hen bevonden zich bekende namen uit de industrie zoals Alastair Curtis (Logitech), Robert Sachon (Bosch), Flavio Manzoni (Ferrari), Simon Kidd (Black Magic) en Petteri Masalin (Fiskars).

Red Dot Gala in het operagebouw van Essen

Om 17.00 uur gingen de deuren van het Aalto Theater open voor het eerste evenement van de avond: het Red Dot Gala. Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot, was de gastheer van het evenement. Samen met de juryleden Mårten Claesson, Adriana Monk en Gordon Bruce reikte hij de Red Dot Trofeeën uit aan de laureaten van de hoogste onderscheiding in de competitie, de Red Dot: Best of the Best.

De CEO van Red Dot vat het evenement samen door te zeggen: “Het Red Dot Gala markeert een bijzonder moment op de dag van de prijsuitreiking. Ontwerpers ontvangen zelden de aandacht die ze verdienen voor hun prestaties. Ze werken vaak achter de schermen voor een merk, maar ze zijn verantwoordelijk voor producten die ons allemaal in het dagelijks leven vergezellen. Het is echt geweldig om hiervoor erkenning te krijgen. Maar om een stap verder te gaan en op een podium te staan en applaus te ontvangen voor wat je hebt gecreëerd, is echt ongebruikelijk. Het geeft me veel plezier om deel uit te maken van een moment als dit. Ik wil onze deelnemers bedanken voor hun vertrouwen in ons, waardoor we samen deze bijzondere momenten kunnen creëren.”

Nico Gerstmayer en het Aalto Ballett toonden hun talent op het podium. Gerstmayer speelde het stuk “Attraction” van Emmanuel Séjourné op de Adams Alpha marimba, die een onderscheiding won in de Red Dot Award: Product Design 2023. Het Aalto Ballett vermaakte het publiek met scènes uit het stuk “Mutual Comfort” van Edward Clug.

Ereprijs voor Hiroshi Ishibashi en Logitech Design

Hiroshi Ishibashi heeft zijn hele carrière gewijd aan het erkennen en bevorderen van de waarde van design. Het erfgoed dat hij begon toen hij voor het bedrijf van zijn familie, Bridgestone, werkte, culmineerde in de opening van het Artizon Museum in 2020. Daartussen lagen ongeveer 40 jaar hard werken in de bedrijven die hij zelf heeft opgericht, evenals met internationale partners. Hiroshi Ishibashi kreeg de Red Dot: Personality Prize 2023 toegekend voor zijn toewijding aan het bevorderen van design. De ereprijs werd enkele weken geleden in Japan aan hem toegekend, maar de vieringen voor deze unieke eer vonden opnieuw op grotere schaal plaats op het podium van het Aalto Theater. Alastair Curtis, Chief Design Officer van Logitech, ontving een speciale onderscheiding toen de “Radius” challenge cup aan hem werd doorgegeven door Peter Skillman, Global Head of Design bij Philips. Dit betekent dat het Logitech Design-team zich nu officieel Red Dot: Design Team of the Year 2023 mag noemen. Ze volgen hiermee het Philips Experience Design Team op. “In de afgelopen jaren heeft Alistair Curtis en zijn team een transformatie bereikt in een al gevestigd en succesvol bedrijf, waardoor Logitech is uitgegroeid van een tech-merk tot een designmerk en het bedrijf internationaal nog bekender is geworden. Deze toewijding aan design en voortdurende werk aan buitengewone producten wordt dit jaar erkend met de eretitel ‘Red Dot: Design Team of the Year’. Ik wil hen van harte feliciteren met dit succes”, aldus Peter Zec.

Designers’ Night in het Red Dot Design Museum – vernissage, feest, biergarten

Na het Red Dot Gala ging het feest door tot in de vroege uurtjes in het Red Dot Design Museum. De biergarten was vooral populair in het warme weer, maar ook de dansvloer werd goed gebruikt, met DJ CHRISSI D die de sfeer verhoogde.

Tijdens het after-showfeest hadden de winnaars ook de gelegenheid om hun bekroonde producten te ontdekken in een van de drie speciale tentoonstellingen in het museum. Hiermee waren ze de eerste gasten die de tentoonstellingen “Milestones in Contemporary Design” en “Design on Stage” konden bezoeken. De derde tentoonstelling is gemaakt door het Red Dot: Design Team of the Year zelf. De tentoonstelling van dit jaar heet “Defy Logic – Der Logik trotzen”.

Weg van de drukte van het feest werden de bekroonde voertuigen tentoongesteld in een speciale ruimte die exclusief was gereserveerd voor de avond van de prijsuitreiking. Dit omvatte de Ferrari Vision Gran Turismo, de smart #1 en Toyota Prius-modellen. Ook de AMAZONE Pantera 7004, een zelfrijdende spuitmachine met een sproeibreedte van meer dan 36 meter, trok veel aandacht. De landbouwmachine stond opgesteld voor het Red Dot Design Museum, waar de gasten erlangs konden lopen en ervan konden genieten.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand