Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Ahrend Qabin Chat wint Red Dot Award

Ahrend Qabin Chat wint Red Dot Award

Delen

De regen aan Red Dot Awards barst weer los. Ook Ahrend ontvangt een award voor de Qabin Chat. Het ontwerp van Marck Haans is bekroond met deze designprijs voor productontwerp en -innovatie.

De 48-koppige jury van internationale deskundigen heeft elk van de inzendingen uit zestig landen beoordeeld. De Qabin collection overtuigde de juryleden door het doordachte design en werd onderscheiden met een Red Dot Award Product Design 2022.

Qabin Chat is een plek om je af te zonderen van een rumoerige werkomgeving voor een overleg met collega of klant of om geconcentreerd te werken. Daarbij speelt deze compacte box in op de toegenomen behoefte aan videobellen op kantoor. Deze ruimere box biedt daar alle faciliteiten voor zoals ruimte voor een volledige werkplek, scherm en whiteboard. Ook als je langere tijd doorbrengt in de Qabin, blijft het binnenklimaat aangenaam, zowel qua akoestiek als temperatuur. De binnenzijde van de boxen is bekleed met afneembare, gestoffeerde modulaire panelen. Deze zorgen ervoor dat de ruimte binnenin niet galmt.

Daarnaast zorgt het slimme ventilatiesysteem voor een optimaal binnenklimaat. Er is een ventilatiesysteem ontworpen waarbij de lucht vanuit de onderzijde van de boxen via de wanden naar boven wordt geleid, dankzij ventilatoren in het plafond. De lucht die binnenkomt is altijd koeler, wat een natuurlijke en verkoelende luchtstroom oplevert, met een aangename temperatuur en optimaal zuurstofgehalte als resultaat. De Qabin Chat is onderdeel van de Qabin Collection met daarin ook de phonebooth variant, Qabin Call. De Qabin collection is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren.

Ontwerper Marck Haans: “Ik ben trots op de Qabin Collection omdat techniek, modulariteit, functie en design heel mooi bij elkaar zijn gekomen. De slimme opbouw is uniek en qua vormgeving heeft elke horizontale lijn een functie. In de ruimtes tussen de verschillende panelen kunnen bijvoorbeeld verlichting, gefixeerde beeldschermen, een bureaublad en accessoires gemonteerd worden. Zo ontstaat er, zonder onnodige toevoegingen, eenduidigheid in de vormgeving. Het design is zo rustig mogelijk gehouden om tijdloos opgenomen te kunnen worden in de geplaatste omgeving. Dat is kenmerkend voor de stijl van Ahrend. De ranke vormgeving geeft architecten de mogelijkheid om te kunnen spelen met de Qabin in hun interieurontwerpen.”

Met ongeveer twintigduizend inzendingen is de Red Dot Award een van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse prijzenregen. De redactionele mailbox steunt en kreunt onder het aantal onderscheidingen. In 1955 kwam een jury voor het eerste jaar bij elkaar om de beste ontwerpen van die tijd te beoordelen. In de jaren ’90 ontwikkelde Red Dot’s CEO prof. dr. Peter Zec de naam en het merk van de prijs. Sindsdien is de prestigieuze onderscheiding ‘Red Dot’ een zegel van uitstekend design dat internationaal hoog aangeschreven staat. Om de grote diversiteit aan producten en projecten op het gebied van design goed te kunnen beoordelen, is de Red Dot Design Award verdeeld in drie disciplines – Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. De prijswinnaars worden gepresenteerd in de jaarboeken en musea van Red Dot en op de Red Dot-website.

www.red-dot.org

Bekijk hier een filmpje over de Qabin Chat.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie