Home > Productnieuws > Met lichtheid en precisie. Filigraan premium wastafels in geglazuurd staal van Alape

Met lichtheid en precisie. Filigraan premium wastafels in geglazuurd staal van Alape

De waskommen van Alape

Delen

Goslar, mei 2023 – Meer dan 25 jaar geleden herinterpreteerde Alape de wastafel volledig met de waskom van slechts enkele millimeters dik staal. Het bedrijf uit Goslar was een pionier en zijn tijd ver vooruit. De waskommen van Alape uit die tijd hebben zich allang ontwikkeld tot een grote verscheidenheid aan filigraan premium waskommen. In talrijke productvarianten en afwerkingen bieden zij een breed scala aan esthetisch elegante oplossingen voor de hedendaagse badkamer.

Het perfecte materiaal

De waskommen zijn gemaakt van dunwandig geglazuurd speciaal staal. In de kern geeft een stalen omhulsel het product zijn vorm en maakt het de verscheidenheid aan vormen en precisie mogelijk waar Alape tegenwoordig voor staat. Het glazen omhulsel daarentegen geeft het materiaal zijn karakteristieke eigenschappen: het maakt het product duurzaam en houdt zelfs de meest delicate geometrieën betrouwbaar stabiel. Samen met het vakmanschap van de fabrikant uit Goslar kunnen de bijzondere eisen die een flinterdunne schaal stelt aan de vormgevingstechniek en de randverwerking optimaal worden gerealiseerd. Het resultaat is een uniek samenspel van vorm, filigraan en kleur, dat in de verschillende productvarianten op indrukwekkende wijze tot zijn recht komt.

Esthetische en functionele duurzaamheid

De serie Metaphor van Sieger Design wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door een minimalistische, rechthoekige vormentaal en is daarmee een voorbeeld van de voordelen van geglazuurd staal: een vlakke, tijdloze esthetiek, plus robuustheid die een lange levensduur garandeert. Unisono maakt ook indruk met zijn precieze geometrie. De expressieve ronde wastafel, ontworpen door Sieger Design, benadrukt vakkundig de fijne materiaaldikte van het materiaal.

De Sondo-serie van Busalt Design combineert daarentegen een klassieke komvorm met de moderne uitstraling van de cilinder. De sensuele contour van de waskom brengt een zachte vorm in de badkamer die tegelijkertijd gekenmerkt wordt door precisie en helderheid. Het meest opvallende kenmerk van de door Busalt Design ontworpen Stream waskom is de comfortabele trog: de evenwichtige combinatie van functionaliteit en zachte radii onthult een visuele lichtheid met een tegelijkertijd royale snit.

Innovatieve oppervlakken

Het karakteristieke effect van de ronde premium waskommen wordt nog versterkt door een ruime keuze aan oppervlakken. Het oppervlak Metallic bijvoorbeeld weerspiegelt de omgeving en wisselt afhankelijk van de vorm en de gezichtshoek verschillende nuances af. Bovendien combineert Bicolor de contrasten zwart/wit en mat/glanzend: de precieze kleurovergang eindigt bij de straal die uitloopt, waardoor het witte oppervlak ook aan de buitenkant te ervaren is. De matzwarte buitenkleur wordt ook voortgezet in het bijpassende afstandsframe. De glanzend witte kuip wordt aangevuld met een ventieldop in dezelfde kleur als de kuip. Sinds 2021 maakt het stijlvolle en comfortabele matzwart ook deel uit van het standaardassortiment van enkele premium zwembaden.

De oppervlaktevariant Aqua bekoort door zijn unieke visuele diepte: het kleurverloop varieert telkens een beetje, waardoor de afzonderlijke wastafels uniek zijn. Aqua is verkrijgbaar in de drie kleurnuances Deep Blue, Deep Green en Deep Indigo, die geïnspireerd zijn op de kleurenwerelden van de oceanen. Het matte, poederige glazuur van Terra roept daarentegen associaties op met de fijnste minerale deeltjes. Het grijs genuanceerde spectrum van de kleuren Nordic Matt, Oyster Matt, Silk Matt en Gravel Matt maakt zowel harmonie als wederzijdse dominantie met de omringende materialen mogelijk.

Duurzaam overtuigend

Naast hun filigraan uiterlijk, geringe gewicht en elegante esthetiek overtuigen de premium-wastafels van Alape ook vanuit functioneel en ecologisch oogpunt: ze zijn gemakkelijk te monteren zonder gebruik te maken van siliconen. De wastafels zijn zo ontworpen dat ze aan het einde van hun levensduur gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en gedemonteerd. Alle reserveonderdelen kunnen naar believen worden vervangen en kunnen ook als afzonderlijke componenten naar het recyclageproces worden overgebracht.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand