Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Interface komt met nieuwe collectie ‘Connected Ethos’

Interface komt met nieuwe collectie ‘Connected Ethos’

Delen

Scherpenzeel, 20 april 2023 – Vloerenfabrikant Interface lanceert de ‘Connected Ethos’-collectie, gebaseerd op natuurlijke vormen zoals graslanden, rotsachtige kusten, wilde landschappen en de brekende golven van de oceaan. De collectie bestaat uit 100% gerecycled nylon en is CO2-neutraal over de gehele levenscyclus via het Carbon Neutral Floors-programma. Met deze collectie bouwt Interface voort op eerdere biofiele designs: een innovatieve manier van ontwerpen waarbij de natuur naar binnen wordt gehaald en gekeken wordt naar de affiniteit die mensen met de natuur hebben. 

“De meeste mensen voelen zich verbonden met de natuur, terwijl we het grootste deel van onze dagen in een werkomgeving doorbrengen. De essentie van deze collectie is om brug te slaan tussen de gebouwde omgeving en wilde landschappen,” aldus Liselotte Flu, Concept Designer.

Zee van kleur

De collectie bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel omvat het volgende CE100 kleurpalet: 16 warme, aardse neutrale kleuren en 16 accentkleuren, waaronder; gras- en junglegroen, ijzig blauw en koele grijstinten.

Verbinding maken

Het tweede onderdeel van de ‘Connected Ethos’-collectie bestaat uit de CE200-tegels. De CE200 verenigt accentkleuren en aardetinten.

CO2-negatief tegen 2040

Interface beoogt tegen 2040 een CO2-negatieve onderneming te zijn. Hiervoor moet het bedrijf meer CO2-opslag realiseren dan er wordt uitgestoten, zonder het gebruik van compensaties. Om hier te komen gaat Interface verder met het optimaliseren van de eigen activiteiten en materialen. Ook werkt Interface samen met de leveranciers om de CO2-voetafdruk van de gebruikte grondstoffen (Scope 3 emissies) verder terug te dringen.

Meer informatie over de duurzame stappen van Interface:

•    Carbon Neutral Enterprise certificaat
•    Carbon Neutral Floors™ programma
•    Standpunten van Interface over CO2-compensatie
•    Interface CO2-overzicht

Bekijk de hele collectie op www.interface.com.

Connected Ethos: Behind the Design

Over Interface

Interface is wereldleider op het gebied van modulaire vloerbedekking en levert een geïntegreerde collectie van tapijttegels en veerkrachtige vloerbedekking, die bestaat uit luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloerbedekking.

Het begon in 1973, toen de oprichter Ray Anderson een tapijttegel in Europa zag en zich inbeeldde hoe deze gebruikt kon worden in moderne kantoren. Hij introduceerde het concept in de Verenigde Staten en zette een commerciële vloerbedekkingsrevolutie in gang die de hele wereld zou omvatten.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie