Home > Branche > imm Spring Editions brengt nieuwe gezichtspunten

imm Spring Editions brengt nieuwe gezichtspunten

imm Spring Edition in Keulen

Delen

Van 4 tot en met 7 juni 2023 komt de wereldwijde interieurbranche samen voor de imm Spring Edition in Keulen. Met haar innovatieve tentoonstellingsconcept, Pure Galleries, bewijst de Special Edition van imm cologne experimenteel te zijn. Een eersteklas evenementenprogramma biedt diverse netwerkmogelijkheden.

Beurzen leven van persoonlijke uitwisseling, de tastbare ontdekking van nieuwe producten en trends, evenals unieke zakelijke kansen. Ontworpen als een handelsbeurs voor bezoekers, richt de imm Spring Edition zich op de prioritaire behoeften van de deelnemers: het initiëren van zakelijke contacten, het opbouwen van netwerken en het opdoen van inspiratie. Maar de beurs dient niet alleen als ontmoetingsplaats voor zaken, het is ook een industrie-evenement dat gasten uitnodigt om rond te wandelen, te ontdekken en te vieren. De interfaces tussen inspiratie, netwerken en zakendoen worden nog sterker benadrukt in het kader van het nieuwe beursformaat, Pure Galleries.

Pure Galleries: Innovatief gepresenteerde, exclusieve inrichtingsoplossingen

Het nieuwe tentoonstellingsformaat, Pure Galleries, werpt een nieuw licht op meubels als een esthetische expressie van leefcultuur en ontwerpprofessionaliteit: zoals in een grote, open galerij biedt het nieuwe concept in Hal 11.2 compacte ruimtes voor minimalistische presentaties van merkidentiteit, visies en actuele producten. Brede gangpaden nodigen de gasten uit om tussen de tentoongestelde inrichtingsoplossingen en de voorbeelden van erfgoedproducten te wandelen die op kleine presentatie-eilanden worden belicht en overtuigen met hun duurzame ontwerp. “Omdat we de tentoonstellingsarchitectuur hebben ontworpen op basis van een galerij, creëren de individuele merkruimtes nieuwe perspectieven voor de bezoekers. Op deze manier verschijnen de inrichtingselementen en presentaties in verschillende gezichtspunten,” aldus Bernd Sanden, directeur van de Spring Edition.

Pure Galleries opent met een vernissage

Om de galerij-analogie te benadrukken, zal het nieuwe tentoonstellingsformaat op de eerste dag van de beurs geopend worden met een vernissage. Onder begeleiding van achtergrondmuziek kunnen de handelsbezoekers de artistiek vormgegeven inrichtingsoplossingen ervaren en netwerken in de unieke sfeer van Pure Galleries.

imm Spring Edition Summit: Congres gericht op circulaire economie

Als voorbeeld voor thema’s die maatschappelijke relevantie combineren met industriële processen, zal de focus van het congres tijdens de imm Spring Edition Summit liggen op de circulaire economie. De top werd georganiseerd in samenwerking met de Furniture and Kitchens Trade Association (BVDM) en de Association of the German Furniture Industry (VDM) en biedt deelnemers de mogelijkheid om op de eerste dag van de beurs in gesprek te gaan met belangrijke spelers uit de Duitse meubelindustrie.

Sundowner: Buitenopening van de imm Spring Edition

Het officiële openings-evenement van de imm Spring Edition, de Sundowner, vindt plaats op de avond van de eerste dag van de beurs op de Piazza. Direct na de dag-evenementen – de vernissage en de top – kunnen de gasten in de open lucht vieren met een barbecuebuffet, drankjes en muziek en hun glazen heffen op de herstart van de internationale meubelbeurs.

Speakers Corner, Bar en Lounge Area vormen “The Circle”

Het communicatiecentrum van Pure Galleries – “The Circle” met onder andere de Speakers Corner, een Bar en een Lounge Area – zorgt ervoor dat handelsbezoekers gedurende de hele beurs in een ontspannen sfeer kunnen netwerken. Het programma van de Speakers Corner, samengesteld in samenwerking met topklasse partners, omvat onder andere de Architonic Live Talks gepresenteerd door de hoofdredacteur en gastheer, Simon Keane-Cowell op de eerste en tweede dag van de beurs.

Wereldwijd merk-samenkomen: De meubelwereld kijkt uit naar de imm Spring Edition

Toonaangevende merkfabrikanten zullen hun huidige collecties en innovaties presenteren op de imm Spring Edition, waaronder Artisan, brühl & sippold, BW Bielefelder Werkstätten, Christine Kröncke, COR Sitzmöbel, ex.T Giulio Tanini, Freifrau, Janua, Jori, Kettnaker, KFF, Klöber, Label, Leolux, miinu, Montis, müller möbelfabrikation, raumplus, Rodam, Scholtissek, Schönbuch, Signet en Werther.

Landenparticipaties uit China, Taiwan, Roemenië, Oekraïne, Indonesië, Letland, Turkije, Kosovo en Bosnië-Herzegovina zullen ook van een bezoek aan de imm Spring Edition een reis maken naar de internationale meubelmarkten.

Aan de bezoekerskant zullen retail- en groothandelspartners zoals Alliance, Begros, El Corte Ingles, Ikea, EMV, Garant, Home 24, Möbel Märki, Ostermann, Porta, Segmüller, Wayfair, XXXLutz en Zurbrüggen aanwezig zijn. Niet alleen Duitse inkoopverenigingen zullen vertegenwoordigd zijn op het evenement, maar ook toonaangevende meubelzaken en talloze interieurontwerpers hebben bevestigd dat ze aanwezig zullen zijn.

Koelnmesse – vakbeurzen voor de interieur-, buiten- en designsector: Koelnmesse is ‘s werelds belangrijkste vakbeursorganisator op het gebied van interieur, inrichting, design, wonen, tuinleven en moderne werkomgevingen. Op de beurslocatie in Keulen/Duitsland presenteren de toonaangevende internationale vakbeurzen imm cologne, LivingKitchen®, spoga+gafa en ORGATEC de nieuwste trends, producten en innovaties en dienen ze als internationale centrale ontmoetingsplaatsen voor de mondiale industrie. Naast de evenementen op haar hoofdkantoor in Keulen, breidt Koelnmesse haar portfolio strategisch uit naar internationale beurzen: de eerste ORGATEC TOKYO wordt gehouden in 2022 en is de eerste vakbeurs in Japan die zich richt op professionele en hybride werkomgevingen. Als satellietevenement voor imm cologne en ORGATEC biedt idd shanghai Europese bedrijven in het premium en luxe segment van de interieurontwerpbranche een uniek platform om exclusieve, design-gedreven producten te presenteren. Meer informatie: https://www.imm-cologne.com/trade-fair/imm-cologne/industry-sectors

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand