Home > Productnieuws > Zitmeubilair > Re-loved by Ethnicraft: design met een tweede leven

Re-loved by Ethnicraft: design met een tweede leven

Delen

De toekomst is circulair en het Belgische Ethnicraft streeft in een fast-moving consumptiemaatschappij naar duurzame oplossingen en alternatieven voor de onophoudelijke drang naar nieuw en anders. Enter Re-loved by Ethnicraft, naast Live Light het tweede duurzame initiatief van de designmeubelmaker. Met Re-loved worden Ethnicraft-meubelen die tijdens transport, productie of in de showroom schade opliepen, hersteld en aangeboden voor toegankelijke prijzen. Een droom voor elke designfan. 

Duurzaam, innovatief en prijsbewust

Vanuit het Ethnicraft-hoofdkwartier in Boom voert de designspecialist zijn nieuwe plannen uit. In een refurbishing atelier worden Ethnicraft-items met schade, maar die verder nog in perfecte staat zijn, verzameld. Vervolgens gaan de ambachtslieden aan het werk om de meubels en accessoires in ere te herstellen. Eens opgeknapt, worden de producten aangeboden op hun nieuwe online thuisbasis.

Re-loved is niet alleen digitaal vertegenwoordigd. Zo organiseert het merk binnenkort een fysieke shop dag in Boom, zodat de meubels en accessoires in real life bewonderd en gekocht kunnen worden. Bovendien kunnen klanten naast een levering tegen betaling kiezen voor een gratis pick-up in het hoofdkwartier. Alle Re-loved-artikelen hebben een garantie van een jaar en kunnen niet alleen in België maar ook in Nederland, Luxemburg en Noord-Frankrijk aangekocht en geleverd worden.

“Re-loved weerspiegelt onze visie op circulariteit en duurzaamheid.” – Benoit Loos, CEO van Ethnicraft

“Met Re-loved brengen we een mooi aanbod voor de interieurontwerpers en -liefhebbers van vandaag én van morgen. Het merk weerspiegelt onze visie op circulariteit en duurzaamheid.” – Benoit Loos, CEO van Ethnicraft

Ecologie als doel

Met Re-loved markeert Ethnicraft nog maar eens zijn voortdurende inspanningen om een evenwicht te vinden tussen de designmarkt en ecologie. Voor de productie van al hun (houten) meubelstukken en accessoires wordt al langer uitsluitend ecologisch verantwoord hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt, en wordt er steeds samengewerkt met ambachtslieden die gevierd worden om hun vakkennis. Met Live Light, het eerste circulaire concept van Ethnicraft, liet het merk haar meubelen in roulatie gaan op de verhuurmarkt. Meer plezier en gebruik werd zo uit elke stoel of tafel gehaald. Re-loved doet hier nog een schepje bovenop: er wordt geïnvesteerd in het opknappen van designeritems om ze zo nog lang en gelukkig te laten leven bij hun prijsbewuste nieuwe eigenaars. Een win aan beide zijden, maar vooral een homerun voor de natuur.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie