Home > Productnieuws > Zitmeubilair > Montis breidt uit met twee nieuwe ontwerpen

Montis breidt uit met twee nieuwe ontwerpen

Delen

Een nieuw jaar, vraagt om nieuwe ontwerpen! Daarom breiden we onze collectie uit met de uitnodigende loungechair FABIAN en vijf interessante opties voor de AXEL XL bank. Laat je verrassen door de nieuwkomers…

Fabian

Loungechair Fabian oogt ingetogen, maar is ook aanwezig in de ruimte. Zijn royale schelpvorm en passende hocker veranderen zitten in een beleving.  

Loungechair Fabian is bedacht als een ‘stoel waaruit je niet meer wilt opstaan, zodra je erin gaat zitten’. Vertrouwend op de technische mogelijkheden en ambachtelijke kennis bij Montis, stond comfort bovenaan de wensenlijst van ontwerper Oliver Schick. Tegelijkertijd tekende hij een meubel ‘om als statement in de ruimte te gebruiken’. De schelpvorm is ingetogen, maar ook karakteristiek. Experimenterend met materialen en verhoudingen vond hij in Fabian de optimale balans tussen comfort en zeggingskracht.

Comfortabel loungen met zwier

De loungechair bestaat uit drie delen: een schelpvormige zitschaal, een zit- en rugkussen en een voet. Met het oog op duurzaamheid en hergebruik is de voet gemaakt van gerecycled kunststof. Een handige rits zorgt ervoor dat je zit- en rugkussen makkelijk opklopt of vervangt, zodat je er extra lang van kunt blijven genieten. Een ruime keuze aan leer- of stofvarianten en een extra draaifunctie of returnmechanisme maken Fabian zowel geschikt voor thuis als in projecten. Een passende hocker, met handige opslagruimte onder de top, is leverbaar als aanvulling.

Axel

De variatiemogelijkheden van de Axel XL zijn groot. Door de modulaire elementen slim te combineren is de designklassieker aan elke smaakvoorkeur en leefsituatie aan te passen. Voor een van de succesnummers uit de Montis collectie zijn er nu vijf nieuwe opties. Ze onderstrepen het flexibele, open karakter van de bank nog eens extra.

De vijf X-tra’s
van Axel XL 

1. Axel XL dormeuse 
De dormeuse is een aantrekkelijke aanvulling op het Axel XL programma, met gevarieerde opstellingsmogelijkheden. Geschikt als eindelement, maar ook ideaal om verder te bouwen en een doorkijk met ruimtelijk effect te creëren. Verkrijgbaar met tafelblad of in poef-uitvoering.

2. Axel XL rugtafels 
Als variant op de Otis tafels zijn er ‘zwevende’ rugtafels voor de Axel XL ontwikkeld. De vormgeving van het blad is zorgvuldig afgestemd op de strakke, eenvoudige lijnen van de bank.

3. Axel XL tafelbladen 
De bestaande Axel XL tafelbladen kregen een make-over met innovatieve opties als een draadloze oplader, stopcontact en verlichting. Naast de bestaande afmetingen zijn er drie nieuwe maten beschikbaar. In combinatie met onze poefonderstellen zijn de tafelbladen perfect te gebruiken als bijzettafel of tussentafel.

4. Axel XL vijfhoekige elementen 
Met het vijfhoekige Axel XL element creëer je een diepe loungehoek. De twee rugkussens in de diepe hoek bestaan uit één kussen, waardoor ze perfect aansluiten en niet schuiven. Het vijfhoekige element is ontwikkeld als ‘eindstation’, maar ook zelfstandig te gebruiken. Bovendien is de vijfhoek aan twee kanten te koppelen aan een Axel XL element, voor gevarieerde, speelse opstellingen.

5. Axel XL hoekelementen
Onze nieuwe hoekelementen zijn het ei van Columbus. Ze vergroten de flexibiliteit van het Axel XL programma. Ze maken het mogelijk om XL en XL-s banken op allerlei manieren te combineren. Met de XL-s hoek sluit een XL-s nu ook aan op een ander XL-s element.

Keuze uit 38 kleuren

Wil je je Axel XL bank nog verder personaliseren? Selecteer voor het onderstel dan een van de 38 beschikbare RAL-kleuren. Laat de sledes en poten van je bank en eventueel de tafelbladen en rugtafels uitvoeren in de tint die het best bij je past.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie