Home > Productnieuws > Vloer, Wand & Plafond > Naamswijziging Balta Group

Naamswijziging Balta Group

Delen

Balta Group NV maakte donderdag 22 september bekend dat het de bedrijfsnaam wijzigt in Belysse Group NV. De nieuwe commerciële naam wordt Belysse. Dit volgt op de verkoop van de Rugs-, Residential polypropyleen en Non-Woven activiteiten van Balta Group NV, samen met het merk Balta, aan Victoria PLC, die op 4 april 2022 werd afgesloten.

De vennootschap zal genoteerd blijven op Euronext als Balta, tot de nieuwe bedrijfsnaam wordt goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering (momenteel voorzien op 24 oktober 2022).

Belysse ontwerpt en produceert duurzame textielvloerbekledingen voor commerciële en residentiële toepassingen en commercialiseert de producten die zich voor 90 procent richten op Noord-Amerika en Europa onder premiummerken Bentley (VS), Modulyss, Arc edition en ITC (Europa). Belysse, met hoofdzetel in Waregem, België, stelt bijna dertienhonderd mensen tewerk en exploiteert drie productiesites in België (Tielt en Zele) en de Verenigde Staten (Los Angeles).

Met een oorsprong diep geworteld in de buurt van de Leie rivier, in het hart van de gerenommeerde textielindustrie van Vlaanderen, zal Belysse voortbouwen op een sterke achtergrond en geschiedenis in zachte vloeren en premium kwaliteit en design leveren aan klanten over de hele wereld.

Cyrille Ragoucy, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Balta Group NV: “De hernoeming van ons bedrijf naar Belysse belichaamt de transformatie naar een flexibeler en veerkrachtiger bedrijf. Belysse is een team van dertienhonderd trotse en toegewijde experts aan beide zijden van de Atlantische Oceaan, die gepassioneerd zijn door design, kwaliteit en innovatie. We zijn vastbesloten om een belangrijke rol te blijven spelen in de textielvloerenindustrie.”

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie