Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Architect@Work 14 en 15 september 2022 in Rotterdam

,

Architect@Work 14 en 15 september 2022 in Rotterdam

Delen

Op woensdag 14 en donderdag 15 september 2022 vindt in Rotterdam een nieuwe editie van Architect@Work plaats. Architectenweb heeft rond het thema ‘Healthy Materials’ een gevarieerd lezingenprogramma samengesteld. Sprekers zijn onder meer Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects), Paolo Russo (Stefano Boeri Architetti), Raoul Vleugels (Werkstatt) en Michaël Ghyoot (Rotor).

Willen we dat de bouw veel minder tot geen CO2 meer uitstoot en willen we dat de bouw niet langer ten koste gaat van de natuur, maar die juist vooruit helpt, dan moeten we op een radicaal andere manier gaan bouwen – circulair, biobased, natuurinclusief en energiepositief. Deze meervoudige opgave vraagt om een meervoudig antwoord en architecten zijn bij uitstek in staat dat allemaal samen te brengen in ontwerpen voor aantrekkelijke stedelijke omgevingen en gebouwen.

De verschillende sprekers op Architect@Work laten in hun lezingen zien hoe zij aan die duurzame toekomst werken. Architect Michaël Ghyoot van Rotor ziet enorm veel kansen om bestaand bouwmateriaal te hergebruiken in nieuwe ontwerpen. Architect Tim Vermeend van Urban Climate Architects pleit voor opschaling van het bouwen in hout. Architect Raoul Vleugels van Werkstatt is voorstander van aanvulling van bouwen met hout door het bouwen met andere biobased materialen, zoals kalkhennep.
Landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects ziet mogelijkheden om stedelijke gebieden te transformeren tot natuurgebieden, als we werkelijk gaan denken vanuit de natuur en wat die nodig heeft. Architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti wil de natuur ook de gebouwen intrekken, via groene binnentuinen, groene daken en groene gevels. Zo kunnen onder andere verticale bossen ontstaan, middenin de stad.
Anja Verdonk van Natrufied Architecture tenslotte is voorstander van een combinatie van bouwen met hout en ontwerpen die door de natuur zelf geïnspireerd zijn.

Het thema van Architect@Work in Rotterdam is dit keer ‘Healthy Materials’. Naast het lezingenprogramma zijn rond dit thema op de beurs ook verschillende tentoonstellingen te zien: een materialententoonstelling door MaterialDistrict, een fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh) en een projectententoonstelling door World-architects.com.

Met meer dan tweehonderd exposanten behoort Architct@Work tot de grootste vakevenementen voor architecten en ontwerpers in Nederland. Het concept van het evenement wordt door heel Europa toegepast en strijkt iedere 2 jaar neer in Ahoy Rotterdam.

Om de gratis lezingen tijdens Architect@Work bij te wonen is registreren via www.architectatwork.nl voldoende (code X).
Het vakevenement wordt hybride georganiseerd. De lezingen zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn eveneens online te vinden. En online kunnen afspraken ingepland worden met de exposanten. “Want dat blijft toch het leukste”, vertelt Anne-Laure van der Ginste van Architect@Work: “Om het live mee te maken en weer echt met elkaar in gesprek te gaan!”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie