Home > Branche > Hybride werken > ‘Ook bij hitte is hybride werken de sleutel tot aangenaam werken’

‘Ook bij hitte is hybride werken de sleutel tot aangenaam werken’

Delen

Het warme zomerweer dat Weeronline voorspelde heeft Nederland inmiddels volop bereikt. Bij extreem warm weer treedt het Nationaal Hitteplan van het RIVM in werking. Ook bedrijven staan voor de uitdaging om hun werknemers zo goed mogelijk door de warmte heen te loodsen. Het belangrijkste daarbij is een flexibele benadering.

Goed werkgeverschap
Het uitgangspunt voor een werkgever is altijd dat hij een goede werkgever wil zijn. Hij heeft zorgplicht en moet er dus voor zorgen dat zijn medewerkers veilig en gezond kunnen werken. In de meeste organisaties is er daarom een hitteplan dat in werking treedt bij aanhoudende hitte. Daarin staan vaak dingen over aangepaste werktijden (tropenrooster), de noodzaak voldoende te drinken, extra pauzes, het uitstellen van bepaalde (zware) werkzaamheden, een aangepaste dresscode en andere zaken die het werken in de hitte aangenamer maken.

Een koele werkplek
Veel ondernemers hebben aanpassingen gedaan aan hun bedrijfspand om een koele werkplek te kunnen garanderen. Bijvoorbeeld: betere isolatie, het aanbrengen van zonwering en het installeren van airco’s. Op warme dagen staan warmte-producerende apparaten zo veel mogelijk uit, zodat het niet onnodig warm wordt op kantoor.

Flexibiliteit
Toch ligt de sleutel tot aangenaam werken op hete dagen vooral in flexibiliteit. De ene werknemer heeft een koele woning en werkt het liefst thuis, de andere zoekt liever verkoeling op kantoor. De een houdt van warmte, de ander juist niet en heeft daardoor wat meer pauzes nodig. Veel werkgevers gunnen hun medewerkers die ruimte.
De afgelopen jaren is het hybride werken de norm geworden. Daardoor zijn er meer mogelijkheden gekomen en is er voor iedere werknemer een optie die het beste bij zijn of haar situatie en voorkeuren past.

Dit is een expertquote van Ronald de Snoo, MKB Servicedesk, in het kader van ANP Expert Support.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand