Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Lezingenprogramma tijdens Design District

,

Lezingenprogramma tijdens Design District

Delen

Zoals elke editie is er ook dit keer weer een interessant lezingenprogramma te volgen tijdens Design District. De zaal is bereikbaar via de trap bij de toiletgroep in de Serre. Maar het nevenprogramma omvat meer. Zo zijn er rondleidingen en kun je terecht in enkele permanente showrooms in het Van Nelle-gebouw.

Woensdag 8 juni
De aftrap van het lezingenprogramma is voor Kitty de Groot, die van 10.30-11.30 uur een lezing houdt met als titel Creativiteit in de leer- en werkomgeving (georganiseerd door Office Academy, stand M01). Hoe creëer je een omgeving waarin creativiteit, flexibiliteit en vitaliteit worden ondersteund, waar mensen op nieuwe inzichten komen, vaste denk- en doe-patronen doorbreken, waar geleerd wordt van elkaar, waar je jezelf blijft ontwikkelen en tot vernieuwingen komt, waar je in staat bent om je aan te passen in een continue veranderende maatschappij? Aan de hand van projectvoorbeelden uit de leer- en werkomgeving illustreert Kitty de Groot in haar presentatie hoe je het creatieve brein in de leer- en werkomgeving kunt vergroten.

Tussen 12.00 en 13.00 uur is het de beurt aan Berry van Egten met zijn lezing ‘Lovers of Light’ (georganiseerd door Lighting Design Academy, stand M02). Berry van Egten zorgt voor een prikkelende, ludieke en interactieve show met lichttrends, licht(t)weetjes en lichttips. Kom langs en laat je inspireren.

Carin Frijters spreekt tussen 13.15 en 14.15 uur over De veranderende rol van de interieurprofessional. (Haar lezing wordt georganiseerd door BNS Crisp en Stylist! Magazine). Onze samenleving blijft in beweging. In een duidelijke versnelling door Covid-19, maar sowieso. Wat hebben deze veranderingen voor gevolgen voor de verschillende leefomgevingen? En welke rol heeft de interieurprofessional daarin? Waar voldoet een toekomstbestendig ontwerp aan? En hoe kunnen merken daarop inspelen? Dit zijn enkele onderwerpen die tijdens de lezing van Carin Frijters de revue passeren.

Donderdag 9 juni
Opnieuw Kitty de Groot, maar nu samen met Edith Winkler, houdt deze ochtend een lezing. Van 10.30-11.30 uur spreken zij over De werkomgeving als sociaal interieur (georganiseerd door StudioVIX & W-Architectuurstudio (stand D03) & Inside information (stand M01). Is uw kantoor een plek waar mensen graag willen zijn? Waar door goede samenwerking betere resultaten worden behaald? Een place to be, waar je kennis deelt en nieuwe inzichten op doet? Is het een plek waar je de kracht van het sociaal kapitaal beleeft? Doe de social capital scan! Op basis van onderzoek, interviews, praktische ervaring met kantoorontwerp en interactieve sessies met gebruikers en experts bieden Kitty de Groot en Edith Winkler aan de hand van onderzochte scanpunten ‘ruimtelijke perspectieven’ op hoe het (hybride) kantoor het social capital in uw organisatie optimaal kan faciliteren’.

Tussen 12.00 en 13.00 uur neemt opnieuw Berry van Egten het stokje over. ‘Lovers of Light’ is de titel van zijn (door Lighting Design Academy georganiseerde) interactieve show.

RoosRos sluit het lezingenprogramma van deze dag af. Sander Ros en Jos Hermans spreken tussen 13.15 en 14.15 uur over het onderwerp Naar een gezond en toekomstgericht interieur. (De lezing is georganiseerd door BNI). Welbevinden speelt altijd al een belangrijke rol in het werk van BNI-lid RoosRos. Architect en algemeen directeur Sander Ros en (interieur)architect Jos Hermans van RoosRos Architecten nemen je mee in hun visie op een gezonde en toekomstgerichte kantooromgeving. Na Covid-19 heeft het kantoor een volstrekt andere betekenis gekregen dan daarvoor. Wat betekent dit voor het dagelijkse werken? En wat betekent dit voor het interieurontwerp? Na de presentatie sparren ze graag met je over dit onderwerp.

Vrijdag 10 juni
Op de laatste beursdag, vrijdag 10 juni, is het nog één keer ‘Lovers of Light’, opnieuw van 12.00 tot 13.00 uur. Deze prikkelende, ludieke en interactieve show (georganiseerd door Lighting Design Academy, stand M02) wordt geleid door Berry van Egten.

Buiten District
De tuin is dit jaar ingericht met meubilair van Interstuhl, Freifrau/Janua en Nardi. Je kunt er even bijkomen met een drankje en hapje, dat je bij de foodtruck buiten haalt. In het gras, met een lekker zonnetje en uitzicht op de monumentale fabriek, is het hier goed toeven.

Showrooms op Van Nelle-terrein
Een aantal showrooms op het Van Nelle-terrein opent de deuren tijdens Design District. Voor een bezoek aan Wilkhahn kun je kiezen of je hun stand op de beursvloer bezoekt of de showroom op de eerste etage van de Koffiefabriek. Voor de collectie van KFF, Cuero en Kula kun je, naast de stand op de beursvloer, ook terecht in de showroom van Huijser Meubel Agenturen op de tweede etage in de Branderij.

Rondleiding met gids
Tijdens Design District bestaat er de mogelijkheid om met een ervaren Van Nelle-gids een rondleiding te maken in en om de Van Nelle Fabriek. Je hoort de ontstaansgeschiedenis en leuke anekdotes over het bijzondere gebouw, dat sinds 2014 op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Verzamelen bij de entree, dagelijks om 12.00 uur en 14.00 uur. Maximaal twintig personen per tour.

Voordelig naar de beurs? Klik hier, laat je gegevens achter en ontvang een persoonlijk en gratis toegangsticket.

Foto: Alexas Fotos

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie