Home > Opleidingen > Samenwerking Forbo Flooring en Emma at Work

,

Samenwerking Forbo Flooring en Emma at Work

Delen

Forbo Flooring gaat samenwerken met Emma at Work om de kloof op de arbeidsmarkt, voor jongeren met een fysieke beperking, te dichten. Forbo Flooring wil deze jongeren hiermee ondersteunen in hun weg naar een zelfstandige toekomst.

Alle locaties in Nederland van de vloerenproducent – Assendelft, Krommenie, Wormerveer en Coevorden – doen mee in de samenwerking. De jongeren kunnen terecht in verschillende functies op kantoor en op het gebied van productie en logistiek.

Duurzaamheid staat centraal
De samenwerking met Emma at Work sluit goed aan bij de maatschappelijke verantwoording die Forbo naleeft. Divers personeel en veiligheid op de werkvloer staan hoog in het vaandel. Met het verkregen SA 8000-certificaat – een onderscheiding die toegekend wordt aan bedrijven die zich inzetten voor de eerlijke behandeling van personeel – toont Forbo dat zij de jongeren van Emma at Work een veilige werkomgeving en passende arbeidsvoorwaarden kunnen bieden. Duurzaamheid staat zeer hoog op de agenda binnen Forbo. Daarom ook krijgt het personeel verschillende trainingen over het belang van duurzaamheid.

Niet alleen op het gebied van personeel, maar ook bij de producten van Forbo komt duurzaamheid nadrukkelijk naar voren. Zo bestaan de Marmoleum vloeren enkel uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnzaadolie en houtmeel als productieafval van gecontroleerde bosplantages. Ook hergebruikt Forbo restmateriaal in nieuwe producten.
“Wij zijn er trots op dat de jongeren van Emma at Work een duurzame start bij ons kunnen maken én onderdeel willen zijn van onze organisatie. We vinden het belangrijk om deze jongeren een eerlijke kans te geven op de arbeidsmarkt en te werken aan een inclusievere toekomst”, aldus Sanna Willebrands, Senior Corporate Recruiter bij Forbo Flooring.

Emma at Work
In Nederland zijn er 500.000 jongeren die graag een baan willen, maar kampen met een fysieke aandoening. Emma at Work ondersteunt deze jongeren in het pad naar een zelfstandige toekomst. Zij dichten de kloof tussen deze jongeren en de maatschappij – door te werken aan ontwikkeling en het aanbieden van trainingen aan jongeren vanaf 15 jaar. Hierdoor ontdekken ze hun potentie en ambitie, ontplooien ze hun talenten en krijgen ze praktijktraining om uiteindelijk een werkplek te vinden bij een bedrijf dat bij hen past. Emma at Work gelooft in een samenwerking waarin iedereen mee kan doen en zet zich daarom in voor een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie