Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

,

Praktijkrichtlijn voor circulair ontwerp kantoor- en leeromgeving gepubliceerd

Delen

De Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 8313-2 ‘Circulaire kantoor- en leeromgeving – Deel 2: Circulair ontwerp’ is gepubliceerd. In dit deel van de NPR 8313-reeks wordt toegelicht hoe je tot een circulair ontwerp kunt komen voor ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen. Veel informatie in deze NPR kan ook worden gebruikt voor het inrichten van thuiswerkplekken.

NPR 8313-2 geeft handreikingen om een circulaire inrichting te realiseren van administratieve ruimten, kantoren en leeromgevingen. Het doel is om te verduidelijken wat een circulair ontwerp is en hoe een circulair ontwerp kan worden bereikt door het toepassen van verschillende ontwerpstrategieën.

Inhoud NPR 8313-reeks
De NPR 8313-reeks, Circulaire kantoor- en leeromgeving, bestaat uit:
• Deel 1: Definities (2021)
• Deel 2: Circulair Ontwerp (2022)
• Deel 3: Meetmethodes (in ontwikkeling)

In deze praktijkrichtlijn betekent ‘inrichten’ ruimten binnen kantoren en schoolgebouwen geschikt maken voor ontmoeten, overleggen, presenteren, pauzeren en (beeldscherm-)werkzaamheden verrichten. Hieronder valt onder andere het volgende meubilair: bureaus, bureaustoelen, vergadertafels, vergaderstoelen, banken en fauteuils, akoestische wanden en room-in-room-oplossingen, bijbehorende werkplek-accessoires en onderwijsmeubilair. Veel van de informatie in deze praktijkrichtlijn is ook toepasbaar voor het inrichten en gebruik van zogenoemde thuiswerkplekken.

Voor nadere informatie over het kopen van de norm, neem contact op met: NEN Klantenservice, telefoon: 015 – 2690 391, of e-mail: [email protected].
Voor inhoudelijke informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces, neem contact op met: Astrid de Haes (Secretaris), telefoon: 015 – 2690 180, of e-mail: [email protected].

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Kantoor- en schoolmeubilair’ houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van normen rondom kantoor- en schoolmeubilair. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar [email protected].

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie