Home > Productnieuws > Zitmeubilair > Maak uw thuiswerkplek ergonomischer

Maak uw thuiswerkplek ergonomischer

Delen

(advertorial)

Veel thuiskantoren zijn ondermaats: maak uw thuiswerkplek ergonomischer met een Swopper en vier andere tips!

Om allemaal ons steentje bij te dragen en het aantal coronabesmettingen te beperken, is thuiswerken nog steeds de norm. Na de twee eerdere lockdowns waarin thuiswerken ook de standaard was, zou u denken dat veel mensen geïnvesteerd hebben in een fijn kantoor. Toch hebben veel werknemers thuis nog geen optimale werkplek. Uit onderzoek van KPN is gebleken dat ruim 20% thuis geen bureaustoel heeft, 25% nog niet over een (verstelbaar) bureau beschikt en 25% geen tweede scherm heeft. Een goede thuiswerkplek is natuurlijk erg belangrijk; veel mensen zitten er ten slotte zo’n 8 uur per dag. Dus hoe ziet nou een goede thuiswerkplek eruit?

Een goede zithouding op een ergonomische bureaustoel
Het allerbelangrijkste aan een goede thuiswerkplek is natuurlijk een fijne bureaustoel. De houding die u in de stoel aanneemt is cruciaal. Een slechte houding kan namelijk zorgen voor fysieke, langdurige klachten. Kies daarom voor een ergonomische en verstelbare bureaustoel die u helemaal kunt aanpassen aan uw lichaam. Zorg dat uw knieën een hoek van 90º maken wanneer u op de stoel zit en stel de rugleuning zo in dat uw rug op de juiste plekken ondersteund wordt. Op die manier worden rug- of nekklachten voorkomen.

Het verschilt natuurlijk per persoon welke bureaustoel bij u past. Bent u op zoek naar een bureaustoel die u helpt een gezonde en actieve zithouding aan te nemen? Dan zijn de modellen met 3D-ergonomie van Aeris Swopper een goede keuze voor u. Bewegen is erg belangrijk tijdens het werken om te voorkomen dat u te lang in eenzelfde, slechte houding zit. Een Swopper kruk bevordert natuurlijke beweging in alle drie de dimensies: naar voren en terug, naar links en rechts én op en neer. Met name door deze laatste dimensie ondervindt u diverse voordelen: uw ademhaling wordt dieper, uw stofwisseling wordt gestimuleerd, uw spieropbouw wordt bevorderd en de tussenwervelschijven worden goed ondersteund. Dankzij een Swopper stoel blijft u dus fit en voelt u zich goed en gezond. Om er zeker van te zijn dat u de juiste bureaustoel aanschaft, kunt u bij een specialist als Bureaustoel.nl een proefstoel aanvragen. Daarnaast geeft Bureaustoel.nl u graag professioneel aanvullend advies over de geschikte bureaustoel voor uw thuiswerkplek.

In hoogte verstelbaar bureau
Naast een goede bureaustoel is ook een bureau een belangrijk onderdeel van uw fijne thuiswerkplek. Bij het uitzoeken van een bureau let u erop dat het bureau in hoogte verstelbaar is, zodat u niet aan een te hoog of te laag bureau werkt. De juiste hoogte van uw bureau bepaalt u door op uw bureaustoel te gaan zitten en uw armen in een hoek van 90º te houden. Uw armen moeten dan op uw bureau rusten.

Tweede scherm, toetsenbord en muis
Om uw houding te optimaliseren zijn een tweede scherm, toetsenbord en muis aan te raden. Het tweede scherm kunt u wat hoger zetten, waardoor u minder geneigd bent gebogen achter uw bureau te zitten. Het toetsenbord en de muis zet u zo’n 10 cm van de rand van uw bureau af, waardoor uw armen ook in de juiste hoek blijven.

Goede internetverbinding
Voor de ultieme houding wellicht niet zo belangrijk, maar zeker niet te missen in een fijne thuiswerkplek is een goede internetverbinding. Niets is zo vervelend als een webpagina die langzaam laadt, of een vastlopend videogesprek. Zorg daarom voor een goede wifi verbinding of mogelijkheid tot het aansluiten op de internetkabel.

Voldoende licht
Als laatste is voldoende licht in uw thuiskantoor ook essentieel. Natuurlijk licht heeft de voorkeur, maar mocht dit niet voldoende zijn in uw thuiskantoor, zorg dan voor de nodige aanvullende verlichting!

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand