Home > Branche > Nieuws > BNO publiceert jaarboek

,

BNO publiceert jaarboek

Delen

De BNO publiceert mewt ‘Dd ’21’ de tweede editie van haar jaarboek. “Een jaar Dutch design in één boek: van prijswinnend design tot beeldbepalende designers”, aldus de branchevereniging. “Ontdek de inventiviteit van designers in een tumultueus jaar opnieuw bepaald door corona, en de waarde van vakoverstijgend design voor de uitdagingen van morgen.”

Dutch designers staan wereldwijd bekend om hun originaliteit en veelzijdigheid, en manifesteren zich steeds vaker ook als sociaal werkers, verhalenvertellers, activisten of performers; het vak trekt zich weinig aan van grenzen. “Design is overal en de wereld lijkt maakbaar. Echter, het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat die maakbaarheid relatief is. Klimaatverandering, onze grootste bedreiging, sprak wereldwijd en letterlijk via de elementen: water stroomde overvloedig, lucht bleef vervuild, aarde verarmde en vuur verzengde. Hoe zien we de wereld van morgen en hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan antwoorden op de urgente maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen waar de wereld mee geconfronteerd wordt?”

Het BNO-jaarboek beschrijft het designjaar 2021 en kijkt vooruit naar de spreekwoordelijke stip op de horizon. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays van Jeroen van Erp en Praveen Sewgobind, verrassend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, en interviews met onder andere Kossmanndejong (World Expo Dubai 2021), duurzaamheidspioniers Babette en Rick Porcelijn, gamechanging fashionlabel BYBORRE, Ludwig Volbeda (Gouden Penseel 2021) en activistisch ontwerper Ruben Pater.

Dit boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. De publicatie wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Het boek is vanaf 11 december verkrijgbaar in de boekhandel en online via bno.nl/dd en nai010.com. Ook zal het boek feestelijk gelanceerd worden tijdens het event Design Digger Live in Pakhuis de Zwijger op 25 januari 2022.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie