Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Design District Succesvol

,

Design District Succesvol

Delen

Vorige week – van 3 tot en met 5 november – vond in Rotterdam de beurs Design District plaats. Het was een leuke en drukke beurs. “De 3 langverwachte beursdagen waren bruisender en drukker dan we ooit hadden durven dromen”, aldus het organiserende Puur Design Producties.

Design District werd van 3 tot en met 5 november gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. De sfeer op deze eenmalige najaarseditie van het vooraanstaande vakevenement voor interieurdesign was uitstekend. “Het is leuk én belangrijk om mensen hier in het echt te ontmoeten”, zei bijvoorbeeld Patrick Schelvis, die samen met Richard van Meggelen sinds kort de Rotterdamse inrichter SV heeft overgenomen van oprichter Leo Schouten. “Wij gebruiken deze beurs om het nieuwe SV te presenteren aan de markt.”
Standhouders betoonden zich zonder uitzondering blij om dealers, klanten en belangstellenden gewoon weer eens ‘in het echt’ te kunnen ontmoeten. En daarbij had men in de regel genoeg te bespreken. Over de opkomst van ‘hybride werken’ bijvoorbeeld. De term lag op ieders lippen bestorven. “Je merkt dat het leeft”, zei bijvoorbeeld Frank Lambalk van Voortman Kantoormeubelen. “Via onze dealers horen we dat facilitair managers op dit moment aan het nadenken zijn over de manier waarop ze de kantoorruimte gaan inrichten op het moment dat de huidige huurcontracten aflopen.”

Voortman presenteerde onder meer een zitopstelling, onderdeel van de lijn TABS.

Voortman toonde met een aantal nieuwe producten in de TABS-collectie – waaronder voor het eerst een zitoplossing – dat het de markt in dit opzicht zo goed mogelijk wil ondersteunen. Ook bij andere aanbieders lag de focus vaak op het tegemoet komen aan meer ‘hybride’ behoeftes van kantoorhoudende organisaties. “We kunnen veel meer dan functionele werkplekken maken”, aldus Els Verduyckt van Haworth. “We grijpen deze beurs aan om de markt te laten zien dat we – samen met ons Deense merk BoConcept – zeer smaakvolle en huiselijke omgevingen kunnen maken, die tegelijkertijd kunnen dienen als werkomgeving. We laten zien dat er géén spanning hoeft te zijn tussen functionaliteit en smaakvolle vormgeving.”

Op het gebied van smaakvolle vormgeving konden bezoekers van Design District hun ogen uit kijken. Niet alleen in de speciale beurskrant die was gemaakt door de redactie van Inside Information, maar ook op tal van stands. De circa honderdvijftig exposanten toonden prachtige producten – niet zelden spiksplinternieuw – die de mogelijkheid bieden het moderne kantoor én de moderne thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten. Bij Cascando presenteerde men bijvoorbeeld de nieuwe productlijn Frame, een driedimensionaal flexibele wandsysteem ontworpen door Robert Bronwasser, en bij Markant wees men onder meer op de bijzondere Hybrid Home. “Dit is een kast die heel eenvoudig te transformeren is naar een in hoogte verstelbare ergonomische werkplek”, aldus directeur Cees Spijker.

Hiermee is natuurlijk nog maar een fractie genoemd van het vele moois dat op de talrijke stands te zien was. De vele bezoekers konden zich op de stands van onder (veel) meer Dataflex, Wilkhahn, Satelliet, Artifort, WINI, Dark, Casala, Dings Design, Klöber, Kusch + Co, Print Acoustics en Vola laten inlichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van (project)interieurs. En voor wie het bombardement aan kleurige en vaak huiselijk ogende meubels, verlichting, vloeren, sanitair, akoestische oplossingen et cetera even te veel werd, was er bovendien een interessant lezingenprogramma met lezingen door onder meer BNI, FMN en Office Academy.

Voor wie deze bruisende editie gemist heeft is er een troost: de volgende editie van Design District volgt relatief snel. Want na deze eenmalige najaarsversie zal de beurs volgende keer weer gewoon in het voorjaar plaatsvinden. De volgende Design District staat op de rol voor 8 tot en met 10 juni 2022.

www.designdistrict.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie