Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > König + Neurath neemt automatisch hoogbouwmagazijn in bedrijf

,

König + Neurath neemt automatisch hoogbouwmagazijn in bedrijf

Delen

Projectmeubefabrikant König + Neurath neemt automatisch hoogbouwmagazijn in bedrijf. De nieuwbouw van het magazijn was een van de laatste projecten die Egon König nog in gang heeft gezet en die zijn vrouw Gerti na zijn overlijden met toewijding en betrokkenheid heeft voltooid.

“Dit project lag König na aan het hart”, aldus een woordvoerder. “Hij wilde immers zijn bedrijf en de klanten en projectpartners van König + Neurath bestaanszekerheid garanderen – en er zeker van zijn dat de fabrikant van kantoormeubilair en ruimtesystemen uit Hessen toekomstbestendig zou zijn.”


“In de nieuwbouw – 12 meter hoog, 130 meter lang en 20 meter breed – kunnen per direct circa vijfduizend pallets worden opgeslagen. Wij zijn er trots op dat wij deze capaciteiten nu al, na een bouwtijd van slechts één jaar, kunnen gebruiken”, aldus een tevreden David Schuch, die het project vanaf de eerste planningsstap in het jaar 2017 tot en met de oplevering onder zijn hoede heeft gehad. “Bijzonder is niet alleen de indrukwekkende omvang van het gebouw, maar vooral ook de techniek die hier is toegepast”.

Het totaalconcept is ontwikkeld en gerealiseerd aan de hand van een ‘digitale tweeling’. De digitale tweeling wordt nog steeds gebruikt om het feitelijke proces te analyseren en het systeem verder te ontwikkelen, vervolgt Dirk Fischer, directeur Productie, Techniek en Inkoop. “Het samenspel tussen meerdere zelfstandig rijdende systemen en de datatechniek is uniek”, aldus Schuch. Wat hij daarmee bedoelt, wordt duidelijk als je de volledig geautomatiseerde processen met eigen ogen aanschouwt: het gaat er verbazingwekkend rustig en geordend aan toe als de automatisch bewegende hoogheffende pallettrucks en smallegangheftrucks in beweging komen. Overdag verrichten de automatische voertuigen op nauwkeurig berekende routes hun werk alsof ze door geheimzinnige krachten worden voortbewogen, en worden alle goederen die in laadkisten of op europallets door de vrachtdeur en via een transportband de hal binnenkomen, op de juiste plek in de hoge stellingen afgeleverd. Vervolgens worden ’s nachts de goederen opgehaald die men de volgende dag nodig heeft. “Het systeem kan met vier zelfrijdende voertuigen 35 aan- en afvoerbewegingen per uur uitvoeren, dat zijn er 280 per ploegendienst”, aldus directeur Productie Fischer.

Door de indrukwekkende cijfers gaat men zich wel afvragen: hoe werden deze enorme hoeveelheden vroeger verplaatst? “Ook al klinkt het voor buitenstaanders misschien in eerste instantie paradoxaal, we zijn blij dat het systeem het nu voor zijn rekening neemt. Het weet welke artikelen in welke aantallen in welke productverpakking op welke plaats liggen. Bovendien is het dankzij de momenteel sterkste voorraadbeheersoftware eWM on S4/HANA zelfoptimaliserend.” Het geautomatiseerde systeem komt dus niet in de plaats van medewerkers, maar de mensen kunnen zich juist wijden aan andere bezigheden, die voor dergelijke software te complex zijn. “Het is voordeliger, werkt zonder beschadigingen en voorkomt vergissingen”, vat Dirk Fischer de voordelen samen. Al met al een duurzame oplossing die uit nood is geboren. De brandveiligheid in het oude magazijn was onvoldoende”, noemt Fischer als hoofdargument voor de nieuwbouw. “Nu hebben we ook een duurzaam gebouw dat als energiezuinige hal niet hoeft te worden verwarmd en beschikt over een begroeid dak.”

Directievoorzitter Hartmut Hagemann belicht het strategische belang van de nieuwbouw, aanhakend bij de uiteenzettingen van zijn collega’s en verwijzend naar de toekomstige positionering van het bedrijf. Hij is ervan overtuigd dat de toekomst van de meubelproductie in het teken staat van een toenemende individualisering. “Wij produceren steeds vaker steeds flexibelere meubels en ruimtelijke oplossingen op bestelling van de klant. Daarom hebben wij gestandaardiseerde en gedigitaliseerde oplossingen nodig voor eenvoudige processen als de aan- en afvoer van goederen. Voor advies, projectplanning en alle complexe productietaken zijn slim denkwerk, ambachtelijkheid en dus een team van specialisten nodig. Onze medewerkers zijn daarvoor toegerust, en wij investeren dan ook consequent in bijscholing om hun expertise of het hoogste niveau te houden.”

König + Neurath is een toonaangevende aanbieder van kantoormeubilair en ruimtelijke oplossingen. Het in 1925 opgerichte en internationaal opererende familiebedrijf denkt mee met klanten gedurende het hele proces van de kantoorinrichting – van analyse, planning en productie tot en met langdurige service. Het bedrijf maakt zijn producten uitsluitend in de hoofdvestiging te Karben, bezit zes showrooms in Duitsland en heeft internationale vestigingen in Frankrijk, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk en Nederland. “Daarmee combineert König + Neurath betrouwbare kwaliteit made in Germany met een internationale actieradius.”

www.koenig-neurath.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie