Home > Branche > Nieuws > Unilin Group kondigt overname aan van Panneaux de Corrèze

,

Unilin Group kondigt overname aan van Panneaux de Corrèze

Delen

Unilin Group kondigt de geplande overname aan van het Franse Panneaux de Corrèze. De overname kadert in de strategische groeiambitie van Unilin Group en stelt haar divisie Unilin Panels in staat om de Franse markt beter te bedienen.

Panneaux de Corrèze produceert ongeveer 150.000 kubieke meter MDF-platen. De fabriek is gevestigd in Corrèze in het midden van Frankrijk en telt honderdtien medewerkers. Het bedrijf is Frans marktleider in MDF en staat bekend om haar MDF -panelen van topkwaliteit, sterke merken en innovatie op vlak van duurzaamheid. De overname zal begin november volledig afgerond zijn.

Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Group, is een Europese marktleider en heeft met haar vestiging in Bazeilles al 1 Franse productie-eenheid voor MDF-panelen. Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor MDF-panelen verhoogd en de positie in Frankrijk versterkt. Dit zal Unilin Panels toelaten om het meest kwalitatieve, innovatieve en complete gamma van MDF-producten aan de Franse markt te bieden én deze markt nog sneller en beter te bedienen. Daarnaast past de overname perfect in de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Panneaux de Corrèze heeft met haar Next-gamma heel wat knowhow rond het reduceren van fossiele grondstoffen in de productie van plaatmateriaal.

Alle medewerkers van Panneaux de Corrèze vervoegen Unilin Group en de bestaande structuren worden behouden. Ook de huidige directie van Panneaux de Corrèze blijft actief en zal de integratie mee in goede banen leiden.

www.unilin.com 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie