Home > Branche > Nieuws > Globitas neemt Rockmart en Profeq Professional over

,

Globitas neemt Rockmart en Profeq Professional over

Delen

Investeringsmaatschappij Globitas heeft op 21 oktober de overname van Rockmart en Profeq Professional succesvol afgerond. Rockmart en Profeq Professional zijn al ruim drieëndertig jaar actief als retailer en groothandel in kantoormeubelen en bedrijfsinventaris.

De overname door Globitas geeft een sterke impuls aan de groeiambities van Rockmart en Profeq Professional. Met de nieuwe aandeelhouder gaat het bedrijf een nieuwe fase in met focus op innovatie, digitalisering en vernieuwende businessmodellen.

Rockmart is al sinds 1988 als retailer en later als groothandel onder de naam Profeq actief in de kantoormeubelen. Een sterke groei werd vanaf 2014 gerealiseerd toen Profeq verder geprofessionaliseerd werd en verder ging onder de naam Profeq Professional.
De bedrijven hebben een breed assortiment in zowel kantoormeubelen en bedrijfsinventaris welke direct in grote aantallen uit voorraad leverbaar zijn.

“Met Globitas als nieuwe aandeelhouder van onze firma zien wij de toekomst zeer rooskleurig tegemoet. Met de extra kennis en kunde die Globitas in huis heeft, kunnen wij de reeds ingezette koers om onze ambitieuze doelstellingen te behalen nog sneller realiseren. Wij zullen in de aankomende jaren gaan uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers in kantoormeubelen in Nederland en ook daarbuiten” aldus Wicher Drenth, algemeen directeur van Rockmart en Profeq Professional

Globitas is een ondernemende investeerder. Globitas investeert in bedrijven en heeft daarbij sterke focus op het leveren van toegevoegde waarde. Middels ondernemerschap, een breed netwerk van operationele experts en creativiteit doet Globitas bedrijven groeien. Ervaringen uit andere markten worden hierbij veelal toegepast op sectoren die wat traditioneler zijn en waar ruimte is voor innovatie. “Wij zijn zeer verheugd over de succesvolle afronding van deze transactie. De acquisitie van Rockmart en Profeq Professional past perfect in onze strategie om met veel ondernemersgeest waarde toe te voegen. Wij zien zeer veel kansen om Rockmart en Profeq Professional te helpen met deze transitie en kijken er naar uit in samenwerking met het management hiermee aan de slag te gaan. Wij willen graag de broers Drenth bedanken voor het vertrouwen in Globitas om Rockmart en Profeq Professional naar de volgende fase te leiden”, zegt Arthur Clement, partner van Globitas.

https://profeqprofessional.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand