Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Dutch Design Week in volle gang

Dutch Design Week in volle gang

Delen

De Dutch Design Week in Eindhoven is in volle gang. Het evenement omvat dit maal acht ‘areas’ door heel Eindhoven. Hieronder een kleine greep uit het DDW-programma. Wie meer wil weten doet er verstandig aan gewoon af te reizen naar Eindhoven. Dat kan nog tot en met as. zondag 24 oktober.

In het Van Abbemuseum kunnen bezoekers dit jaar terecht voor een divers programma met focus op inclusiviteit en geopolitieke krachten. Zo vraagt het 1m2-collectief hoe inclusief DDW als festival is. In GEO-DESIGN onderzoeken DAE-alumni de sociale, economische, territoriale en geopolitieke krachten die het hedendaagse design vormgeven.


In MU presenteren SMELT en The Performance Bar een gloednieuwe wetenschap: roesologie. Dit is een onorthodox onderzoek met ontwerpers, performers, experts en ervaringsdeskundigen naar de rol van middelengebruik in onze samenleving. Daarnaast is hier het Bio Stories-project te vinden, waarin het team van Faber Futures onder leiding van ambassadeur Natsai Audrey-Chieza samen met het DDW-publiek onze relatie met de natuur her-bedenkt.

Design Academy Eindhoven pronkt weer met een Graduation Show van hoog niveau. Nieuw dit jaar: de index van hun catalogus is op een verrassende manier ingestoken en de locatie. De Graduation Show is namelijk in het Beursgebouw. Manifestations presenteert werken van de beste graduates van de kunstacademies, die op een grappige, spectaculaire of controversiële manier de (mis)match tussen mens en technologie onderzoeken en vragen hoe technologie kan bijdragen aan een meer humane wereld. Bij Isola Talents Factory in de Schellensfabriek presenteert een selectie van net afgestudeerde talenten en studenten hun werk. Tot slot presenteert DDW Class of 21, een groepstentoonstelling met de werken van studenten van verschillende universiteiten.

Bij Kiki & Joost kunnen belangstellenden terecht voor een persoonlijke show die zichtbaar maakt wat ze de afgelopen 2 jaar hebben gevoeld; creativiteit en pure energie van het maakproces. Een vrolijke en energieke tentoonstelling van autonoom werk naast nieuwe collecties voor maison Dada en MOOOI, een installatie voor Stichting Queen of Hearts en werken van Cor Unum.

Voorts is er tijdens de DDW weer een uitgebreid DDW Talksprogramma. “Binnen acht thema’s nemen we verschillende facetten van design onder de loep. Samen met enkele sleutelfiguren uit het designveld – en daarbuiten – verkennen we dagelijks bij Fifth NRE allerlei ontwerpdisciplines, bespreken we actualiteiten, reflecteren we op het verleden en kijken we natuurlijk ook vooruit, naar wat de toekomst van design ons brengt.”

We niet in staat is naar Eindhoven te reizen deze week is aangewezen op DDW TV. “Elke dag stipt om 19:00 kun je digitaal aanschuiven voor een update van wat je allemaal hebt gemist op DDW met daarin o.a. de uitreiking van de DDA Awards.”

www.ddw.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie