Home > Geen categorie > GLUE Amsterdam op stapel

,

GLUE Amsterdam op stapel

Delen

De tweede editie van GLUE amsterdam connected by design gaat bijna van start. Van 16 tot en met 19 september zal het door de hele stad wemelen van creativiteit. Ontwerpers, bureaus, showrooms, broedplaatsen, makerspaces, designwinkels, galeries, hotels, GLUE Hubs, culturele partners als het Stedelijk Museum Amsterdam en dit jaar voor het eerst: creatieve opleidingen als Artemis, ze doen allemaal mee aan de vierdaagse designroute.

“Iedereen verheugt zich erop om de designstad weer samen tot leven te brengen”, aldus de organisatie. “Dat blijkt uit de meer dan 160 deelnemers aan het event; verenigd in diverse Hubs en op locaties die makkelijk te bereiken zijn.” GLUE telt maar liefst twaalf GLUE Hubs zoals Hotel Arena Amsterdam, Contact Amsterdam, DMD Amsterdam, het Conservatorium Hotel en Mart Visser Design. “Het prettige gevolg is dat er meerdere deelnemers op een locatie presenteren, waardoor spontane samenwerkingen ontstaan.”

Zo vinden designlabel Banne van interieurbedrijf Zuiver en GLUE’s founding partner Interface elkaar in hun duurzame doelen tijdens een gezamenlijke presentatie in GLUE Hub Hotel Arena. En food illustrator Sandra Roozendaal werkt voor haar nieuwe project geïnspireerd op pizza, samen met Hans de Gooijer van de bijzondere pizza-oven Fernus. Bij Occo is het werk van vijf ontwerpers te zien, waaronder producten van Studio VIX van Kitty de Groot. Zij zal tevens een lezing verzorgen (zie dit bericht)

“Het is ongelofelijk om te zien hoe groot en bruisend de creatieve industrie in Amsterdam is, dat ze elkaar vinden en dat de groei is er nog lang niet uit is”, zegt David Heldt, samen met Janine de Jong en Guus van Maarschalkerweerd oprichter van GLUE.

Om diverse creatieven een verdiende plek in de schijnwerpers te bieden, introduceert de organisatie van het design-evenement dit jaar GLUE TV. In samenwerking met creatieve mediapartner A’DAM&Co en Salto TV worden deelnemers op de achttiende verdieping van A’DAM Toren in een comfortabele huiskamer annex tv-studio geïnterviewd door Daan Borrel, Jeroen Junte, Andrew Makkinga, Tracy Metz, Marsha Simon en Viveka van de Vliet over hun visie op het vak, passie, samenwerkingen en het GLUE-thema: ‘The city is ours’.

Designliefhebbende bezoekers kunnen gratis de designroute lopen of fietsen. De GLUE City Map is voorafgaand en tijdens het event te verkrijgen op alle locaties en via de website glue.amsterdam.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie