Home > Branche > Nieuws > Paul Rotteveel nieuwe bestuursvoorzitter stichting LightRec

,

Paul Rotteveel nieuwe bestuursvoorzitter stichting LightRec

Delen

Paul Rotteveel is onlangs aangetreden als de nieuwe voorzitter van het bestuur van LightRec, de stichting die in Nederland verantwoordelijk en opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van energiezuinige lampen. Rotteveel volgt Maurice Spee op die vanaf eind juni 2019 namens Signify dezelfde bestuursfunctie bekleedde binnen het LightRec.

Paul Rotteveel – in het dagelijks leven Product risk leader bij IKEA – was al sinds begin 2010 lid van het bestuur van LightRec en was secretaris. Gelijktijdig met de benoeming van de nieuwe voorzitter, heeft Judith Keirsmaekers (SG Lighting) de rol van secretaris overgenomen. Tevens is Thomas Leenders namens Signify als nieuw lid toegetreden naast de reeds zittende leden Andreas Adam (Ledvance), Zoltan Pilter (Tungsram) en Rolf Ibsen (Megaman).

Gied van Hoorn, directeur van Stichting LightRec, is door zijn Bestuur gevraagd na het vertrek van Maurice Spee LightRec als belangenbehartiger van de Nederlandse fabrikanten en importeurs van energiezuinige verlichting te vertegenwoordigen in Stichting OPEN. De organisatie die sinds maart 2021 in Nederland verantwoordelijk is voor het inzamelen en recyclen van e-waste waaronder inbegrepen armaturen.

In een toelichting op de nieuwe bestuursvoorzitter zegt Van Hoorn: “Met alle internationale ervaringen die Paul heeft opgedaan en als lid van het bestuur sinds 2010 heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan het zeer fijnmazig aansluiten van de retailsector op de inzamel- en recycleketen. Deze sector zorgt nu voor een groot aandeel in de inzamelresultaten met een immer groeiend aantal inzamelpunten. Paul heeft mede dankzij zijn positie bij IKEA goed zicht op wat consumenten willen en hoe je ze moet bereiken om ze te motiveren e-waste verantwoord in te zamelen.’’

www.lightrec.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie