Home > Branche > Nieuws > Nieuw bestuur voor Europese koepelorganisatie EucoLight

,

Nieuw bestuur voor Europese koepelorganisatie EucoLight

Delen

Bij Eucolight, het Europese samenwerkingsverband van stichtingen die zich bezighouden met de inzameling en recycling van lampen en verlichtingsproducten, is een nieuw bestuur aangetreden. De Italiaan Fabrizio D’Amico (57), General Manager van Ecolamp, volgt Hervé Grimaud op als voorzitter. Gied van Hoorn van Stichting LightRec Nederland is herkozen als bestuurslid (Secretaris).

Verder bestaat het nieuwe bestuur uit Tomáš Rychetský (vice-voorzitter), Stephan Riemann (penningmeester) en Ourania Georgoutsakou (vertegenwoordigster van Lighting Europe).

Namens de negentien leden houdt EucoLight zich bezig met alle aangelegenheden gerelateerd aan de WEEE-richtlijn, wetgeving en standaarden ten aanzien van de inzameling en recycling van WEEE-verlichting. Eucolight beheert een aantal maatschappelijk uiterst relevante dossiers, waaronder het promoten van circulaire verlichtingsproducten, digitale dienstverlening en het terugdringen van zogeheten ‘online freeriding’.  De negentien aangesloten leden recyclen in de diverse Europese landen in totaal 80 procent van alle e-waste op verlichtingsgebied.

De leden van EucoLight zijn: AMBILAMP (Spanje); Appliances Recycling SA (Griekenland); Ecolamp (Italië); Ecosystem (Frankrijk); Ekogaisma (Estland); Ekolamp s.r.o. (Tsjechië); Ekolamp Slovakia, Ekosij ZEOS (Slovenië); Electrão (Portugal); Electro-Coord (Hongarije); ElektroEko (Polen); FLIP (Finland); Lightcycle (Duitsland); LightRec (Nederland); LWF (Denemarken); Recolamp (Roemenië); Recolight (VK); Recupel (België); UFH (Oostenrijk); alsmede één ‘affiliate member’, LightingEurope.

www.eucolight.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie