Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Ex Interiors ontwerpt hoofdkantoor Nedap Light Controls en Nedap Retail

,

Ex Interiors ontwerpt hoofdkantoor Nedap Light Controls en Nedap Retail

Delen

Voor Nedap Light Controls en Nedap Retail te Groenlo transformeerde Ex Interiors een voormalig magazijn en een bestaand kantoor tot toekomstgerichte werkgebieden. “Beide entiteiten hebben een geheel eigen karakter gekregen, waarbij het ‘hybride werken’ en elkaar op kantoor kunnen ontmoeten goed samengaan”, aldus een woordvoerder.


Bij Nedap Light Controls was het verlichtingsplan is het belangrijkste uitgangspunt geweest in het ontwerp. “In samenwerking met Studio Rublek zijn er boven het kantoorlandschap enkele unieke lichtlijnpatronen ontwikkeld.” Daarbij werd natuurlijk gebruik gemaakt van producten van Nedap. “Nergens ter wereld is dit op deze schaal met dit systeem uitgevoerd. De fijne balans tussen speelsheid en uitstraling maakt dat de structuur duidelijk aanwezig is, zonder alle aandacht op te eisen. Het toevoegen van natuurlijk daglicht op de werkvloer was tevens een belangrijk aspect.”

Gedurende het ontwerptraject voor het tweede Nedap Retail was het de vurige wens van de opdrachtgever om in look & feel voorop te lopen op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de retail. Het resultaat is volgens de woordvoerder een veilig en schoon kantoor met een frisse uitnodigende en verrassende uitstraling. “Deze sfeer is direct voelbaar bij het betreden van de afdeling. Op een groot open ontmoetingsplein worden klanten verwelkomd bij de entreebar, zijn er aanlandplekken en overlegplekken voor medewerkers gecreëerd, is er een conceptstore waar de laatste technologische trends worden getoond en is er een glimp op te vangen van de achtergelegen vergaderboxen, werkplekken en scrumplekken. Verder op de afdeling is een tweede ontmoetingsplein met bar ontworpen, waar ook de mogelijkheid is tot presenteren.”


www.ex-interiors.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand