Home > Branche > Nieuws > Nieuwe directeur voor het CfPB

,

Nieuwe directeur voor het CfPB

Delen

Het Center for People and Buildings (CfPB) krijgt een nieuwe directeur: Jacqueline Schlangen. Per 1 september 2021 zal de huidige directeur Wim Pullen terugtreden in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Wim Pullen heeft gedurende ruim 20 jaar zijn inzet geleverd om het CfPB van de grond af op te bouwen en te maken tot wat het vandaag is: het onafhankelijke en wetenschappelijke kenniscentrum voor mens, werk en werkomgeving.

Het CfPB is blij met Jacqueline Schlangen als nieuwe directeur. Hans de Jonge, bestuursvoorzitter van het kenniscentrum: “Met Jacqueline krijgt het CfPB een directeur met brede ervaring in leidinggevende functies zowel in de publieke als private sector, vaak in vernieuwende rollen. Onder haar leiding kan het CfPB een nieuwe fase in gaan. De kern blijft dat het CfPB kennis maakt en kennis deelt over werkomgevingen in kantoren, onderwijs en zorg. In alle gevallen staat de eindgebruiker centraal. Maar er is nog een wereld te winnen, bijvoorbeeld bij de beantwoording van post-pandemie vragen, maar ook in de verankering van deze kennis over anders werken, anders organiseren en passende werkomgeving in de boardrooms van veel publieke en private organisaties.”

Jacqueline Schlangen kent het CfPB al lange tijd. “Het is een mooie club met een heel actueel werkgebied. Het onlangs afgeronde, grootschalige onderzoek We Werken Thuis is daarvan een prachtig voorbeeld! Ik heb er veel zin in om het door Wim opgebouwde kenniscentrum verder uit te bouwen.” Wim Pullen, die nog tot 1 september als directeur verbonden is aan het CfPB, is blij met zijn opvolger. De vertrekkend directeur benadrukt dat het werk van het CfPB belangrijk is en blijft. “Er ligt nu een groot aantal nieuwe vragen over mens en werkomgeving, die zorgvuldige beantwoording en begeleiding vereisen. Er is grote behoefte aan nieuwe kennis, die uit verschillende disciplines wordt samengebracht. Ik ben blij dat ik de verantwoordelijkheid hiervoor kan overdragen aan Jacqueline.”

Het Center for People and Buildings is een kenniscentrum dat zich richt op de relatie tussen mens, werk en werkomgeving. Het CfPB verzamelt, ontwikkelt en ontsluit kennis over huisvestingsvraagstukken. Deze kennis helpt organisaties om evidence based keuzes te maken over de nieuwe werkomgeving en het proces op weg daar naartoe. Recentelijk voerde het CfPB – in samenwerking met Aestate/Ontrafelexperts, TU Delft en TU Eindhoven – onder de titel We Werken Thuis een grootschalig onderzoek uit naar de effecten van thuiswerken binnen organisaties. Voor de komende periode staat onder meer het vervolgonderzoek Werk in Transit op het programma, gericht op het ontsluiten en delen van kennis omtrent de implementatie van hybride werkvormen.

www.cfpb.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand