Home > Branche > Nieuws > Nederlands designsucces in Europa

,

Nederlands designsucces in Europa

Delen

De winnaars van de European Design Awards zijn bekend. En daarbij was er ook ‘oranje’ succes. Het Nederlandse goud werd verdeeld over vijf bureaus. In totaal wonnen maar liefst 27 Nederlandse inzendingen een prijs.

Van de meermaals genomineerde bureaus wisten vooral Clever-Franke en Kummer & Herrman hun nominaties te verzilveren. Beide bureaus wonnen goud, respectievelijk voor de datavisualisaties van Globalance World en voor de kunstcatalogus Tree & Soil. Ook was er goud voor Fabrique, Studio Matusiak en voor het eigenzinnig vormgegeven kantoorpand van Thonik (zie foto hierboven).

Er werd twaalf maal zilver toegekend aan Nederlandse inzendingen. Studio de Ronners en Clever-Franke ontvingen elk twee zilveren prijzen en ook de bureaus Kummer & Herrman, Verve by Vruchtvlees, Morrow en G2K ontvingen een zilveren award. Dutch design was ten slotte goed voor tien bronzen European Design Awards.

Als elk jaar werden ook enkele bijzondere prijzen toegekend. De Jury Prize – een erkenning voor het werk dat volgens de jury het best de maatschappelijke relevantie en impact van design laat zien – ging naar het Kroatische bureau Studio Sonsa voor de campagne 100% Covid-Free Journey. De serie boekomslagen Women’s Classics van het Turkse Lom Creative werd beloond met de Best of Show Award. De titel Agency of the Year ging naar het Zwitserse bureau WePlayDesign.

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -sites en -blogs, waaronder Dd Magazine en Dd Yearbook, de uitgaven van de BNO. Dat maakt het mogelijk om het werk en de winnaars internationaal breed onder de aandacht te brengen.

De prijzen werden op zaterdag 12 juni online uitgereikt.

Europeandesign.org

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand