Home > Branche > Nieuws > ‘Ontwerp de school van de toekomst’

,

‘Ontwerp de school van de toekomst’

Delen

Hoe ziet de school van de toekomst eruit? Dat is de vraag die

“Het gemiddelde schoolgebouw heeft er lange tijd hetzelfde uitgezien”, aldus Trum. “Er is bijna een eeuw lang aan de binnenkant weinig veranderd. Nu technologie een groot onderdeel is van ons leven en ook van het klaslokaal, heeft het traditionele krijtbord plaatsgemaakt voor een interactief whiteboard. Maar hoe zal de rest van de school veranderen? Welke invloed heeft COVID-19 hierop?”

Studenten van het Hout- en Meubileringscollege gaan zich de komende 10 weken over die vraag buigen. Kernvraag: ‘Hoe zou jij op dit moment een school vormgeven, rekening houdend met social distancing, duurzaamheid en design?’.

Het Hout- en Meubileringscollege leidt studenten op tot creatieve vakmensen. Zo zijn er opleidingen voor interieurdesigner, meubelmaker, werkvoorbereider of technisch leidinggevende. “Juist die beroepen zijn de laatste 10 jaar enorm veranderd, en dat zal de komende tijd niet anders zijn. Niemand kan voorspellen welke innovaties zich zullen voordoen, maar één ding is zeker: verandering is een continue factor.”

Voor het onderwijs geldt ook dat er veel ontwikkelingen zijn, met name met betrekking tot het schoolgebouw. Daarom leek het zowel Tarkett als Eromesmarko een interessant onderwerp voor een stageopdracht. Bovendien vinden beiden het belangrijk om in contact te staan met studenten, om ze te begeleiden naar hun volwassen carrière én om ze daadwerkelijk iets mee te geven voor de toekomst. “Jongere generaties hebben vaak andere invalshoeken en ideeën waar wij zelf niet altijd aan denken”, aldus Trum.

https://blog.tarkett.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie