Home > Branche > Hybride werken > EU verkleint kantoorbestand

,

EU verkleint kantoorbestand

Delen

Is het het begin van een trend? Leidt onze thuiswerkervaring tot een structurele verkleining van het aantal vierkante meters kantoor? Feit is de de Europese Unie het aantal kantoren in Brussel gaat verkleinen.

De aankondiging werd gedaan door Europees commissaris voor Begrotingszaken Johannes Hahn in een videovergadering met de Brusselse minister-president Rudi Vervoort, staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet en de Brusselse regeringscommissaris voor Europa Alain Hutchinson. Eurocommissaris Hahn gaf aan dat de EU de kantoorruimte in de Belgische hoofdstad met maar liefst een kwart wil verminderen.

Eén van de redenen die werd gegeven is ’telewerk’. De Eurocommissaris stelde onder meer dat ‘Europa’ behoefte heeft aan een manier van werken die milieuvriendelijker, digitaler en moderner is. In de Belgische krant het Laatste Nieuws wordt Hahn als volgt geciteerd: “Ons vastgoedbeleid zal rekening houden met de impact van de pandemie. Het lijdt dus geen twijfel dat telewerken een bredere en meer algemene invulling zal krijgen. Dat heeft ook te maken met de doelstellingen van de European Green Deal.”

Overigens is de gedeeltelijke leegstand van de Brusselse kantoren al langer onderwerp van gesprek. In die zin vormt de gedurende het voorbije coronajaar opgedane ervaring met ‘werken of afstand’ een katalysator voor een proces dat al eerder gaande was.

www.hln.be

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie