Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Internationale Innovation Award voor Vepa en Plantics

,

Internationale Innovation Award voor Vepa en Plantics

Delen

Meubelfabrikant Vepa heeft samen met Plantics Superior Natural Materials de prestigieuze Innovation Award in de wacht gesleept. Stoelencollectie Hemp werd tijdens de internationale Renewable Materials Conference bekroond tot Renewable Material of the Year 2021.

De jury was vooral onder de indruk van de unieke samenstelling van het product. De zitschaal van Hemp is gemaakt van hennep en hars en is volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was. De collectie is geheel in Nederland ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd, en bestaat uit stoelen en barkrukken met diverse onderstellen. Met de productie wordt meer CO2 opgenomen dan uitgestoten. De stoelen zijn daarnaast zo ontworpen dat de onderdelen eenvoudig kunnen worden gescheiden en de materialen eindeloos herbruikbaar zijn.


De Renewable Materials Conference, georganiseerd door nova-Institut, is de opvolger van de Internationale Conferentie voor Biomaterialen. Tijdens het driedaagse (online) congres, met meer dan vierhonderd deelnemers uit 31 verschillende landen, ligt de focus vooral op het delen van kennis en het oplossen van vraagstukken op het gebied van hernieuwbare, bio-based en gerecyclede materialen. Voor innovatieve, hernieuwbare en ‘trend-setting’ producten wordt de Renewable Material of the Year uitgereikt. In de finale met zes genomineerden uit onder andere India, de Verenigde Staten en Frankrijk is de stoelencollectie Hemp tot winnaar gekozen.

www.vepa.nl

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand