Home > Branche > Nieuws > ‘Van duurzaam denken naar doen’

,

‘Van duurzaam denken naar doen’

Delen

Fagerhult vraagt aandacht voor een duurzaam product. “Onze populaire inbouwarmatuur Multilume is nu ook verkrijgbaar in een bijzonder milieuvriendelijke versie. Met Multilume Re:Think geven wij op gedurfde wijze vorm aan onze duurzaamheidsbelofte.”

Door het metaal in het armatuur te vervangen door Solid Board, verlaagt de verlichtingsfabrikant de milieu-impact van het armatuurframe met 83 procent. “Aan het einde van de levenscyclus kan meer dan 90 procent van Multilume Re:Think en 100 procent van armatuurlichaam gerecycled worden.”

De Solid Board van de Multilume Re:Think heeft volgens de woordvoerder een bijzondere dubbelfunctie waardoor de hoeveelheid afval 32 procent kleiner is. Lars Eriksson, Product en Application Manager bij Fagerhult Belysning legt uit: “Het armatuurlichaam is gelijk aan de verpakking – geen plastic onderdelen of niet-recyclebare verpakkingen, na installatie blijft alleen recyclebaar Solid Board over.”

Het armatuur is klaar om te installeren. “Dankzij de Solid Board cover blijft het armatuur tijdens het monteren stofvrij. Na bevestiging verwijdert u deze cover in één handomdraai. Overige kenmerken van de Multilume Re:Think zijn vergelijkbaar met die van een standaardarmatuur: eenvoudige installatie, snelle aansluitingen, innovatieve lichttechnologie en geïntegreerde Organic Response-sensoren.”

De ontwikkeling van de Multilume Re:Think komt volgens Fagerhult voort uit de eigen duurzaamheidsbelofte om producten te ontwikkelen die voor minimaal 80 procent uit hernieuwbare of recyclebare materialen bestaan. Daniel Gothammar, Range Director bij Fagerhult Belysning voegt hieraan toe: “Voor de ontwikkeling van Multilume Re:Think moesten we iets nieuws proberen, zonder concessies te doen aan veiligheid, kwaliteit of functie. Hiermee bewijzen wij dat verandering mogelijk is.”

www.fagerhult.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand