Home > Branche > Nieuws > Webinars over aanpak van psychosociale arbeidsbelasting

,

Webinars over aanpak van psychosociale arbeidsbelasting

Delen

Psychosociale arbeidsbelasting (PSA) is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het ziekteverzuim. Werkdruk en ongewenste omgangsvormen zijn daarnaast een factor bij het ontstaan van fysieke ongelukken op het werk. Onder auspiciën van ISO ontwikkelde een internationale werkgroep van experts een guideline voor een systematische en structurele aanpak ervan: ISO 45003. Binnenkort wordt er door NEN een serie gratis webinars over gegeven.

De norm ISO 45003, een managementsysteem voor de aanpak van PSA, wordt op 7 juli 2021 officieel gepresenteerd. Voorafgaand hieraan organiseert de NEN op 9, 17 en 23 juni 2021 enkele webinars hierover. “U krijgt een preview met de highlights van deze nieuwe norm en in elk webinar wordt een belangrijk aspect ervan uitgediept”, aldus een woordvoerder van het nomalisatie-instituut.

De webinars vinden plaats op 9 juni (‘De norm toegelicht en verantwoordelijk leiderschap’), 17 juni (‘De norm toegelicht en risico’s PSA en beheersing door riskmanagement’) en 23 juni (‘De norm toegelicht en Afschrikwekkende of juist voorbeeldige voorbeelden uit de praktijk: het belang van een de aanpak van ongewenste omgangsvormen’). Deelname is gratis. Aanmelden kan hier.

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand