Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Prijs voor M + R

Prijs voor M + R

Delen

Goed nieuws voor M + R interior architecture. Het bureau heeft een mooie prijs in de wacht gesleept: de Golden A ‘Design Award in de categorie Interior Space and Exhibition
Design. Het bureau ontving de prijs voor het ontwerp van de El Lissitzky Business Lounge op Sheremetyevo Airport Moscow. Eerder werd het project ook al gelauwerd met Outstanding Property Award 2020.

De nieuwe terminal is ontworpen in Russische constructivistische stijl. “Het imposante plafond in de lounge is een weergave van de suprematistische stijl van El Lissitzky die hij Proun noemde, ‘het podium waar iemand verandert van schilderkunst in architectuur'”, aldus een woordvoerder van M + R. “Door de architectonische kolommen in het plafondontwerp over te nemen, was het mogelijk om de lounge in zones op te
delen. De grote spiegelwand aan het einde van de salon zorgt ervoor dat de beweging oneindig wordt.” Dit is geïnspireerd door het schilderij ‘Victory over the sun’ van El Lissitzky.

De prijs wordt uitgereikt door de International Design Academy. Het jurypanel van de A’Design Award & Competition bestaat uit invloedrijke persleden, gevestigde ontwerpers, vooraanstaande academici en vooraanstaande ondernemers wereldwijd.

M+R interior architecture is een internationaal opererend interieurarchitectenbureau, in 2000 opgericht door Hans Maréchal. “We ontwerpen ruimtes die naadloos aansluiten op de behoeften van de gebruiker. Wij vinden het belangrijk dat onze duurzame architectuur mensen raakt en een onuitwisbare indruk achterlaat.”

Het bureau richt zich voornamelijk op het verbouwen en inrichten van projecten in de utiliteits-, vrijetijds- en retailsector. “Verder is kantoorinnovatie een van onze expertises. We baseren de concepten voor innovatieve werkomgevingen altijd op de behoeftes en wensen van de organisatie en in het bijzonder op de medewerkers. Ergonomie (Arbo), veiligheid, klantvriendelijkheid en routing zijn daarin belangrijke aspecten. Omdat licht een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de omgeving, hechten we veel waarde aan een optimale integratie van technische mogelijkheden, vooral op het gebied van lichtarchitectuur.”

www.mplusr.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie