Home > Branche > Hybride werken > Werken = Bewegen Challenge daagt werkenden uit

, ,

Werken = Bewegen Challenge daagt werkenden uit

Delen

De zogenoemde Werken + Bewegen Challenge moete werkenden bewust maken van de noodzaak om niet de hele dag stationair op (bijvoorbeeld) de bureaustoel te zitten. Het initiatief is onderdeel van de campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om beeldschermwerkers en chauffeurs te stimuleren meer te bewegen tijdens werk.

Nederlanders zijn Europees kampioen zitten: tijdens een werkdag zitten we gemiddeld 10 uur. Tijdens de coronapandemie is het aantal zituren verder toegenomen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid startte daarom begin april de overheidscampagne ‘Elk halfuur even bewegen. Zet ook de stap!’. Van maandag 17 mei tot en met vrijdag 21 mei kunnen werkenden met zittende beroepen meedoen aan de Werken = Bewegen Challenge. “De challenge is een onderdeel van deze overheidscampagne. Deelnemers ontvangen die week via Whatsapp elke dag drie berichten met beweegbingokaarten, instructies, tips en inspiratie om elk halfuur even te bewegen.”

Langdurig zitten kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type II en vroegtijdig overlijden. Wanneer het zitten met beeldschermwerk wordt gecombineerd, is er ook sprake van een verhoogde kans op klachten aan armen, nek en schouders. “Voor mensen met zittende beroepen is het advies daarom om regelmatig, bij voorkeur ieder half uur, het zitten kort te onderbreken met staan of lopen. Deze korte onderbrekingen lijken namelijk al een gunstig effect te hebben op de risicofactoren. De Werken = Bewegen Challenge laat zien dat beweging ook een laagdrempelig onderdeel van een werkdag kan worden. Zitten kan bijvoorbeeld onderbroken worden door iets te drinken te halen, staand te bellen of door tijdens een overleg te wandelen.”

Geïnteresseerden kunnen zich via deze pagina aanmelden. De challenge stopt automatisch na 21 mei.

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie