Home > Projecten > Globaal merk, lokaal interieur

Globaal merk, lokaal interieur

Delen

Hollandse Nieuwe heeft recentelijk een project opgeleverd bij Commvault. Dit kantoor is ontworpen in samenwerking met Macinni Duffy Architect NY. “Zij waren verantwoordelijk voor de global guidelines Hollandse Nieuwe heeft deze relevant gemaakt voor de lokale situatie.”

Commvault helpt bedrijven bij het opslaan, beschermen, optimaliseren en benutten
van hun data op elk moment en vanaf elke plaats. De afgelopen jaren heeft Hollandse Nieuwe voor Commvault verschillende vestigingen ontworpen, onder meer in Nederland, Duitsland en Zwitserland. Toen Commvault in 2020 ging verhuizen naar een andere locatie is Hollandse nieuwe opnieuw gevraagd voor het interieur van het nieuwe kantoor.

Met oog op circulariteit en ‘minimum waste’ is er volgens een woordvoerder nauwkeurig gekeken wat er uit het oude kantoor meegenomen kon worden naar de nieuwe locatie. “Naast het meenemen van al het losse meubilair is ook de Corian-balie mee verhuisd. Vanwege het grote gewicht en de afmeting van de balie kon deze niet in één stuk mee en is deze in stukken gezaagd, verplaatst, weer opgebouwd en ten slotte gepolijst zodat hij er als nieuw uitziet en de naden niet meer zichtbaar zijn.”

“Het nieuwe Global Concept voor Commvault bestaat uit een sober kleurenpalet met accenten in eikenhout en frambozen rood. De uitstraling is stoer en industrieel maar tegelijk ook licht en ruimtelijk. De nieuwe werkomgeving bestaat uit een open werkvloer waar gesloten ruimtes en beschrijfbare room dividers op strategische plekken zijn geplaatst.”

Er is veel aandacht voor een goede akoestiek. “Vrijwel alle nieuw geplaatste wanden hebben een stoffen of vilten afwerking en het bouwkundig plafond is afgewerkt met akoestisch spuitwerk. Omdat het plafond open is en alle installaties in zicht bleven is er veel aandacht besteed aan de positie en verschijningsvorm van de installaties en verlichting.”

Hierdoor ontstaat volgens Hollandse Nieuwe een prettige werkomgeving die open en flexibel is maar tevens visuele en akoestische veiligheid bied die nodig is om goed te kunnen werken. “In het hart van het nieuwe kantoor zitten de boardroom en de ontmoetingsruimte. Dit zijn de paradepaardjes van het ontwerp. Ze voelen rijk en warm aan door gebruik van verschillende tinten blauw, de diversiteit van materialen en texturen en de bijzondere verlichting.”

www.hollandse-nieuwe.com  

 

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie