Home > Branche > Hybride werken > Whitepapers over ‘hybride werken’

, , ,

Whitepapers over ‘hybride werken’

Delen

Ze vliegen je dezer dagen om de oren: de ‘whitepapers’ over hybride werken. Algemene teneur: hybride werken zal in de toekomst de norm worden. Dus bereid je daar als organisatie op voor.

Eerst even een definitie-kwestie. Met ‘hybride werken’ wordt bedoeld dat kenniswerk – dat voorheen overwegend op kantoor werd uitgevoerd – post-corona nog slechts deels in een fysieke gemeenschappelijke ruimte zal plaatsvinden. Concentratiewerk zal, zo is de algemene verwachting in whitepapers over het onderwerp, veelal op de thuiswerkplek plaatsvinden; en het gemeenschappelijke kantoor – of een andere plek (de hei?) – wordt in de toekomst¬† nog slechts gebruikt om elkaar te ontmoeten, om te brainstormen en natuurlijk om koffie te drinken.

Voorbeelden van recente whitepapers over het onderwerp hybride werken zijn een publicatie van Measuremen (hier aan te vragen) en van Microsoft. Bij lezing van deze documenten is het overigens wel verstandig om in de gaten te houden dat beide afzenders een zeker belang hebben bij het propageren van hybride werkvormen. Hoe interessant het ook kan zijn om de documenten door te nemen, werkelijk onafhankelijk zijn de whitepapers niet. Voor een meer objectieve blik op het onderwerp kan het geen kwaad zo af en toe eens een vaktijdschrift op te slaan.

 

 

 

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie