Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Termijn kandidaatstelling voorzitter BNA verlengd

Termijn kandidaatstelling voorzitter BNA verlengd

Delen

De termijn voor de kandidaatstelling van de nieuwe BNA-voorzitter is verlengd. Dat medt de architectenorganisatie op de eigen website. reden is de commotie die ontstond na de voordracht van Jolijn Valk.

Op 29 april jl. heeft het bestuur van de BNA na een zorgvuldig voorbereidingsproces met trots en vertrouwen Jolijn Valk voorgedragen als kandidaat-voorzitter”, aldus een woordvoerder. “Deze voordracht heeft in de afgelopen weken veel enthousiasme losgemaakt, maar de procedure kreeg ook kritiek.”


E
r waren soms twijfels en misverstanden over de procedure en de mogelijkheid tot keuze uit meerdere kandidaten. “We willen de betrokkenheid en energie in de vereniging benutten ten voordele van een sterke en solidaire BNA. Daarom hebben wij besloten de aanmeldingstermijn te verlengen, om leden langer de gelegenheid te geven een kandidaat-voorzitter voor te dragen.”

De BNA steekt de hand in eigen boezem. “Het is duidelijk geworden dat sommige leden de herhaalde berichtgeving sinds december 2020 hebben gemist, waarin het bestuur leden uitnodigt om zich te melden of gezamenlijk een kandidaat voor te dragen. Dat is jammer en niet in het belang van de vereniging. We zullen dit in de toekomst dus anders moeten doen.”

De aanleiding voor de oproep uit december 2020 was de benoeming van voorzitter Francesco Veenstra tot Rijksbouwmeester per medio 2021. Met deze benoeming is per 1 juli 2021 de voorzittersfunctie in het bestuur vacant. De oproep is daarna herhaald in de ledenraad – het hoogste besluitvormingsorgaan van de BNA – en op sociale media.
“Wij verlengen de periode van voordracht van kandidaten door een groep van tien leden tot uiterlijk 19 mei 2021.”

www.bna.nl

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie