Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Studio van ’t Wout 75 jaar

,

Studio van ’t Wout 75 jaar

Delen

Studio van ’t Wout is jarig. De inrichter bestaat 75 jaar. Het bedrijf is onder meer gericht op het maken van goede werkomgevingen. “Als mensen zich prettig voelen in hun werkomgeving, presteren ze beter.”

De oorsprong van het bedrijf ligt in 1946 wanneer Reinier van ’t Wout uit Loosduinen zijn stoffeerdersbedrijf start. Gespecialiseerd in vloeren en gordijnen, komen al snel zijn zonen Karel en Reinier Jr. in de zaak. Het familiebedrijf, dat dan Van ‘t Wout en Zn. heet, groeit uit tot een echte woon-speciaalzaak. In de jaren 70 nemen de twee zonen het bedrijf over en starten met de verkoop van strakke, moderne designmeubelen. Het bedrijf verhuist van de Wilhelminastraat naar een nieuwbouwpand aan het Loosduinse Hoofdplein.

Karel jr,, die in 1990 het stokje overneemt van zijn vader, ontwerpt in 1992 een nieuwe winkel en verhuist naar het nieuw gebouwde pand aan de Werf in Den Haag. Het bedrijf heet vanaf dan Van ‘t Wout Woonkunst. Wanneer het bedrijf in 2000 de zaak Jansen Binnenhuisarchitectuur aan de Zeestraat overneemt, verhuist het gehele bedrijf die kant op. In 2011 komen Arie Alderliesten en Saskia Alderliesten-Vrolijk in het bedrijf en draagt Karel Jr. de zaak aan hen over.
Het bedrijf gaat in 2013 Studio van ’t Wout heten en met het nieuwe concept en de ‘thuis etage’ waait er een nieuwe wind door het familiebedrijf. In 2019 startten zij naast de Studio ook de Lema Flagship-Store, het Italiaanse lifestyle merk, aan de sjieke Kneuterdijk 2A.

Kantoorinrichting is een belangrijk specialisme van het jarige bedrijf. Studio van ’t Wout gaat bij kantoorinrichting altijd uit van het gedrag en de behoeftes van de medewerkers. “Wij houden van een persoonlijke benadering want we willen een goed advies kunnen geven. Daarom stellen we veel vragen. Open en fris. We bieden een interieurontwerp op maat en een kantoorinrichting die past bij de medewerkers en hun werkzaamheden. Ook doen we onderzoek op de werkvloer. Wordt er veel gebeld of vergaderd? Is het rumoerig? Wie is er veel op pad? We luisteren met aandacht en weten te komen tot de kern van de behoeften, wensen en eisen van de mensen op kantoor.”

Ook in de corona-situatie kunnen klanten bij het bedrijf terecht: op de website van de jarige onderneming is een hele serie thuiswerkoplossingen te vinden.

https://studiovantwout.nl/

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie