Home > Ontwerp > Akoestiek > Rockfon plafond- en wandoplossingen Cradle to Cradle Certified

,

Rockfon plafond- en wandoplossingen Cradle to Cradle Certified

Delen

Rockfon heeft Cradle to Cradle v3.1 certificering klasse Bronze en Silver behaald voor 90 procent van de producten die in Europa geproduceerd worden. Dat meldt de fabrikant in een persbericht.

“Bij Rockfon zijn we continu bezig met het verminderen van onze emissies in het productieproces en de supply chain”, aldus een woordvoerder. “We leggen de lat hoog om producten te ontwikkelen die slim, mooi en duurzaam zijn. Onze akoestische productoplossingen zijn gemaakt van natuurlijk gesteente. Dat maakt ze circulair en volledig te recyclen.”

De beslissing om onze akoestische oplossingen te laten certificeren binnen het Cradle to Cradle Certified Products Program is volgens het bedrijf gedreven door de toewijding en filosofie om producten te maken die een positieve invloed hebben op mensen en onze planeet. “Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft één van de meest complete en volledige standaarden voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een positieve invloed hebben op vandaag en de dag van morgen.”

In mei 2020 is Rockfon het proces gestart om Cradle to Cradle certificering te behalen voor 90 procent van het portfolio akoestische oplossingen. “Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met onze supply chain partners aan cruciale aspecten van onze producten en bedrijfsvoering, waaronder materiaal veiligheid en gezondheid, product circulariteit, schone lucht & klimaatbescherming, beheer van water & grond en sociale voorzieningen.”

Dr. Christina Raab, Vice President: “Als één van de eerste bedrijven hebben wij onze producten, in de meeste categorieën, laten beoordelen onder de Cradle to Cradle Certified Version 4.0 pilot standaard. Hiermee laat de Rockwool Group zien dat ze een leidende positie inneemt. Het is van onschatbare waarde om een zo uitgebreid en compleet mogelijk wetenschappelijk gefundeerd kader te gebruiken dat de transformatie en innovatie stuurt van onze producten die we vandaag maken voor de dag van morgen.”

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie

Gratis abonneren op onze nieuwsbrief?

  • Ontvang het laatste nieuws
  • Bekijk exclusieve content
  • Blijf op de hoogte van de laatste events
  • Onze nieuwsbrief verschijnt 2 keer per maand