Home > Branche > Onderzoek > Studie bevestigt doeltreffendheid UV-C-verlichting

,

Studie bevestigt doeltreffendheid UV-C-verlichting

Delen

Signify, het voormalige Philips Lighting, heeft samen met Innovative Bioanalysis, een gecertificeerd laboratorium voor veiligheidsnormeringen in Costa Mesa (Californië), onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat de  Philips UV-C upper air wandarmaturen voor luchtdesinfectie een doeltreffend middel zijn om SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, onschadelijk te maken.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de UV-C-armaturen binnen 10 minuten 99,99 procent van SARS-CoV-2 in een ruimte in de lucht inactiveerden. Na 20 minuten was het virus zelfs afgenomen tot een niveau dat niet meer waarneembaar was.Op basis van de bekende methoden waarmee UV-C ziekteverwekkers inactiveert, valt te verwachten dat vergelijkbare resultaten verkregen worden met de diverse genetische mutaties van SARS-CoV-2″, aldus Sam Kabbani, Chief Scientific Officer bij Innovative Bioanalysis.

Bij Signify is men ingenomen met deze resultaten. “Deze onderzoeksresultaten illustreren de doeltreffendheid waarmee onze UV-C upper air armaturen de lucht desinfecteren en de belangrijke bijdrage die ze kunnen leveren aan de strijd tegen het coronavirus en andere virussen in de toekomst”, zegt Harsh Chitale, Division Leader Digital Solutions van Signify. “Het laat zien hoe UV-C-verlichting een goede aanvullende en preventieve maatregel kan zijn voor bedrijven, restaurants, hotels, scholen en instellingen die op zoek zijn naar manieren om hun werknemers, gasten, klanten en leerlingen of studenten extra te beschermen.”


In 2020 heeft Signify zijn portfolio UV-C-lichtbronnen uitgebreid om de strijd tegen het coronavirus te ondersteunen. Sindsdien heeft het bedrijf de Philips UV-C upper air wandarmaturen geïnstalleerd op diverse locaties, waaronder de winkelketen EDEKA Clausen in Duitsland, dm in Slowakije en Rugby Union Club Harlequins in het Verenigd Koninkrijk. Bij eredivisieclub PSV werden de Philips UV-C-plafondarmaturen geïnstalleerd.

Directe blootstelling aan UV-C-licht kan schadelijk zijn voor de huid en de ogen, maar door de hoogte waarop de armaturen worden gemonteerd, in combinatie met het ontwerp van de armaturen, kan het systeem volgens Signify de lucht die door een ruimte stroomt desinfecteren, zelfs als er personen aanwezig zijn. “Mechanische ventilatie en/of natuurlijke convectie laat de lucht terugstromen naar het lagere deel van een ruimte”, legt een woordvoerder uit. “Afscherming en optieken in de armaturen zijn bovendien speciaal ontworpen om te voorkomen dat mensen onder de armaturen onbedoeld worden blootgesteld aan UV-C-straling.”

Signify is al meer dan 35 jaar actief op het gebied van UV-C-technologie. “De UV-C-verlichting van Signify wordt ontworpen, geïnstalleerd en gebruikt volgens product-specifieke veiligheidsinstructies en wordt vervaardigd met goed gecontroleerde industriële processen. UV-C-licht moet altijd worden geïnstalleerd door gecertificeerde professionals in overeenstemming met de veiligheidsvereisten en instructies.”

In juni vorig jaar onderschreef de Boston University al in een uitgebreide studie de vernietigende effectiviteit van UV-C-licht tegenover het COVID-19-virus – na een aanstraling van amper 6 seconden zou het coronavirus voor 99 procent zijn uitgeschakeld. “Naast de gekende coronamaatregelen – social distancing, mondkapjes, handen grondig en geregeld wassen, een goeie ventilatie – vormen de UV-C-lichtoplossingen van Signify dus een bijkomende ‘layer of protection’. UV-C-licht kan toegepast worden om ruimten, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren.”

https://www.signify.com/nl-be/innovation/uv-c

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie