Home > Ontwerp > Ontwerp & Architectuur > Bruynzeel Storage Systems neemt Amerikaanse distributeur over

,

Bruynzeel Storage Systems neemt Amerikaanse distributeur over

Delen

Bruynzeel Storage Systems heeft de Amerikaanse distributeur RDT Concepts overgenomen. Met de overname versterkt Bruynzeel haar positie in de Amerikaanse markt in mobiele en vaste opslagsystemen. RDT Concepts heeft in de afgelopen decennia een sterke positie opgebouwd in een groot aantal  afzetmarkten in het Middenwesten van de Verenigde Staten. De Amerikaanse markt voor opslagsystemen is de grootste ter wereld.

Met de overname van het in de Amerikaanse staat Ohio gevestigde RDT Concepts krijgt Bruynzeel meer commerciële mogelijkheden op de Amerikaanse markt. Tot dusver werd in de V.S. exclusief gebruik gemaakt van onafhankelijke dealers. “Een eigen vestiging biedt aanvullend meer mogelijkheden om grotere projecten in uiteenlopende markten uit te voeren”, aldus een woordvoerder.


Bruynzeel Storage Systems heeft de ambitie de omzet de komende jaren aanzienlijk te vergroten van 60 miljoen euro naar 100 miljoen euro in 2026. “De Amerikaanse markt is vanwege haar omvang en diversiteit een belangrijk onderdeel in de groeiambitie. Bruynzeel overweegt in de komende jaren meer overnames te doen in belangrijke geografische markten waarop zij actief is.”

RDT Concepts heeft in de afgelopen decennia een sterke positie en reputatie opgebouwd waarop Bruynzeel wil voortbouwen. “Ohio heeft een strategisch belangrijke ligging met veel opdrachtgevers in omliggende staten zoals Indiana, Kentucky, Michigan, Pennsylvania en West-Virginia. Bovendien zal met de nieuwe onderneming RDT Bruynzeel Storage Systems nadrukkelijk worden ingezet op nieuwe projecten in de gehele Verenigde Staten. Daarnaast worden onveranderd ook via het bestaande netwerk van distributeurs projecten uitgevoerd.”


Bruynzeel Storage Systems mikt in de Verenigde Staten onder andere op grote projecten in markten zoals bibliotheken, kantoren (archief), musea, onderwijs, overheid (archief), retail en ziekenhuizen. “Maar ook op de groeiende behoefte van (industriële) ondernemingen om meer voorraden te willen aanhouden teneinde minder afhankelijk te zijn van leveranciers. Tijdens de coronacrisis liepen leveranties van cruciale onderdelen vaker dan voorheen vertragingen op met soms kostbare productieverliezen tot gevolg.”

Bruynzeel Storage Systems is marktleider in de Europese markt voor mobiele opslagsystemen in de markten voor archief, bibliotheken en musea en is bovendien snelgroeiend in opslagoplossingen in farma, industrie, retail en ziekenhuizen. Het bedrijf heeft eigen kantoren in Europa en is daarnaast actief via een uitgebreid netwerk van distributeurs in Afrika, Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabriek in Panningen, Nederland.


www.bruynzeel-storage.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie