Home > Productnieuws > Kantoor- & Projectmeubilair > Kinnarps presenteert bijzonder design

,

Kinnarps presenteert bijzonder design

Delen

Kinnarps presenteerde onlangs de resultaten van een ontwerpsamenwerking tussen de projectmeubelfabrikant en studenten van Beckmans College of Design. Een spannend project waarbij twee studenten samen met Kinnarps een meubel ontwierpen.

“Voor ons is het belangrijk om deel te nemen aan dit soort samenwerkingen”, aldus Jenny Hörberg, Global Range & Design Director bij Kinnarps. “Het is altijd interessant om te zien wat voor soort innovatieve ontwerpgedachten en -ideeën studenten hebben op de gebieden waarmee we werken. We hebben veel positieve dingen gezien in dit project met Beckmans College of Design waar de focus lag op een product dat goed past in de huidige flexibele manier van werken.”


De ontwerpopdracht aan de studenten bevatten termen als flexibiliteit, mobiliteit, multifunctionaliteit, duurzaamheid, circulariteit en huiselijkheid. Het resultaat is een productprototype genaamd Cael, een flexibele laptoptafel voor de openbare ruimte. Anna Rothlin en Emma Falkehed van Beckmans School of Design: “De tafel is gemakkelijk te hanteren, verrijdbaar en aangepast voor lager zittende mensen. Om te profiteren van de productievaardigheden van het bedrijf in staal, werden we geïnspireerd door het klassieke product Jig van Kinnarps. Het is altijd de bedoeling geweest om een ​​laag materiaalverbruik te hebben en weinig elementen in de productie. Cael past perfect met zijn optimistische ontwerptaal perfect in de veranderende werkomgeving.”

Kinnarps is een toonaangevende leverancier van totaaloplossingen voor interieurontwerp voor kantoren, scholen en gezondheidszorg, met activiteiten in veertig landen. Kinnarps werd opgericht in 1942 en is een volledig familiebedrijf met productie in Zweden.

www.kinnarps.com

Delen

Aanmelden nieuwsbrief


Onze sponsors

Laatste editie